Težava v nastavitvah TNG

Vse o gradnji, vodilih, krmiljih, sklopkah, ....

Moderator: Kroko

Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a lisjakenrico » 21 Apr 2020, 17:52

Muči me nastavitev pomika v TNGju in BK 3/4 kontrolerju. Namreč pomikajo se mi osi pravilno samo v malem pomiku (slika jojstika programa kjer prožim premik), kot imam nastavljeno v JOG meniju (10mm), v velikem pomiku pa se mi premikajo samo po 0,002mm??. Kje se to nastavlja ali v čem je problem?
Zanime me tudi, če je lahko pomik stalen, dokler držiš tipko ali se samo pri enkratnem pritisku tipke premakne za nastavljeno vrednost (tudi to, če se, kje se nastavlja).
Ker se že par dni matram in iščem , pa mi ne gre najdit in nastavit pravilno, zato se obračam na vas.

Hvala za odgovore!
Priponke
TNG problem.png
Uporabniški avatar
lisjakenrico
 
Prispevkov: 180
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:20
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 72 krat
Prejel zahvalo: 25 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a NacMan » 21 Apr 2020, 19:26

Lahko pošljete vašo profil datoteko? File/Export Profile oz Datoteka/ Izvozi Profil
NacMan
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 23 Jan 2015, 10:53
Zahvalil se je: 16 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: Kroko
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a lisjakenrico » 21 Apr 2020, 20:13

hvala za odgovor. Pošiljam file
Priponke
riko marec1.zip
(44.58 KiB) Prenešeno 10 krat
Uporabniški avatar
lisjakenrico
 
Prispevkov: 180
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:20
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 72 krat
Prejel zahvalo: 25 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a NacMan » 22 Apr 2020, 16:02

Kako pa izgleda gibanje stroja ko uporabljate ponajvljajoč JOG pomik?
Kot da bi stroj zatikal?
NacMan
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 23 Jan 2015, 10:53
Zahvalil se je: 16 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: Kroko
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a lisjakenrico » 23 Apr 2020, 08:55

Na videu zgleda takole: https://youtu.be/ri-5WVKny9k
- na začetku sem pritisnil 4x JOG axis Y- in se vidi premik za nastavljenih 10mm in je bil premik osi za 40mm.
- po cca 25 sekund videa sem pritisnil JOG axis Y- step pa se ne vidi premika, ker je tako majhen in počasen. Sliši se samo pokanje motorja. Potem se tudi vidi na ekranu kako počesi in za koliko premika. Za en pritisk premakne za 1mm, vendar traja celo večnost, ker pomika po tisočinkah.??

Ali je lahko kontroler v okvari?

Ali lahko še kdo poda svoje mnenje (kroko, ....)
Uporabniški avatar
lisjakenrico
 
Prispevkov: 180
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:20
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 72 krat
Prejel zahvalo: 25 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a Kroko » 23 Apr 2020, 10:18

lisjakenrico je napisal/-a:Ali lahko še kdo poda svoje mnenje (kroko, ....)

Ne rabis Krokota, če imaš NacMana :-)
Je pravilno predvideval, da se stroj "zatika". Prihaja do izpada USB povezave. ponavadi je vzrok v kakšni drugi USB napravi, ki ne deluje pravilno. Včasih pomaga priklop kontrolerja na računačlnik, preko USB huba.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 5038
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 703 krat
Prejel zahvalo: 1771 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a NacMan » 23 Apr 2020, 12:15

Glede USB komunikacije med PC ter krmilnikom je opisano tule:
https://planet-cnc.com/planetcnc-tng-so ... uidelines/
NacMan
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 23 Jan 2015, 10:53
Zahvalil se je: 16 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: Kroko
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a lisjakenrico » 23 Apr 2020, 22:28

Hvala vsem za nasvete. :_bow
Ko sem nainštaliral program na drug računalnik (starejši in man zmogljiv leptop) in povezal z oklopljenim USB kablom je začelo delati kot mora. :D Nato sem ugotovil, da je poanta mojih težav bila samo podaljšek USB kabla, ki sem ga imel vmes, saj je glavni računalnik s katerim sem preiskušal par metrov stran in mi je bil en kabel prekratek in sem dal vmes podaljšek (seveda neoklopljen) :_banghead . Ko sem nato približal kontroler bližje, da sem uporabil samo en kabel, je pa tudi delalo z tem računalnikom. :_seeingstars
Še enkrat hvala za namige!

Imam pa še en problem, da iz relejne plošče ne dobim 10V za špiner. Ko ga vklopim se vrti počasi in izmerjena napetost je samo 0,5V (trimer ne reagira skoraj nič). Uporabil sem izhod 1 za vklop in izhod 6 za hitrost. Še kakšen namig, kje se mi je tukaj zataknilo. :shock:
Uporabniški avatar
lisjakenrico
 
Prispevkov: 180
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:20
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 72 krat
Prejel zahvalo: 25 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Apr 2020, 00:09

Če imaš potrebo, da je računalnik dlje od CNC stroja se na vsak način poskusi izogniti USB povezavi. Jaz sem pri svojem CNC-ju USB povezave zamenjal z ethernet. Daš pač USB ethernet pretvornik.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49896
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11990 krat
Prejel zahvalo: 6957 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 204

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a smatjaz » 02 Maj 2021, 19:17

VolkD, kateri USB/ethernet adapter pa si v ta namen uporabil?
Uporabniški avatar
smatjaz
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 13 Feb 2015, 09:22
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Maj 2021, 23:04

Ojoj,... to je pa res daleč nazaj. Ne vem več kaj je bilo. Kupljeno pri TechTrade v Trzinu, pa cca 50€ po komadu je bilo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49896
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11990 krat
Prejel zahvalo: 6957 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 204

Re: Težava v nastavitvah TNG

OdgovorNapisal/-a Saso » 05 Maj 2021, 14:50

Jaz imam za nek drug namen Digitus DA-70139-2

Delo opravlja kot je treba.
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 836
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 99 krat
Prejel zahvalo: 157 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 34


Vrni se na CNC naprave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost