mene tudi,...s56rga je napisal/-a:Tole tudi mene še čaka.....
VolkD je napisal/-a:mene tudi,...s56rga je napisal/-a:Tole tudi mene še čaka.....
A potem naredim dve tiskanini ?
S57RZ je napisal/-a:Lahko link prosim za OCXO, katerega si uporabil?
VolkD je napisal/-a:mene tudi,...s56rga je napisal/-a:Tole tudi mene še čaka.....
No tole bi se dalo prikazovati tudi na LCD-ju. Pa verjetno še kaj drugega zanimivega.forest70 je napisal/-a:Še en zanimiv podatek, ki sem izbrskal iz GPS modula
koala33
S56RGA
s59ma
VolkD
koala33
Slavko
S57RZ
S56RGA
s59ma
VolkD
japek 2
koala33 1
Slavko 1
S57RZ 1
S56RGA 1
s59ma 1
VolkD 1
Jaz pa mislim, da bi bilo prav, da se pride vsaj pofočkat, na forum. Če že drugega ne.japek je napisal/-a:Jaz bi 2x, zame in za kolega, kateri ni na forumu.
forest70 je napisal/-a:Lotil sem se izdelave GPSDO.
japek 2
koala33 1
Obelix 1
Slavko 1
S57RZ 1
S56RGA 1
s59ma 1
VolkD 1
daluka je napisal/-a:Kad preuzmem gpsdos.pdf (preuzeto 16x) dobijem zrcalnu sliku, to je samo kod mene ili?forest70 je napisal/-a:Lotil sem se izdelave GPSDO.
daluka je napisal/-a:forest70 je napisal/-a:Lotil sem se izdelave GPSDO.
Kad preuzmem gpsdos.pdf (preuzeto 16x) dobijem zrcalnu sliku, to je samo kod mene ili?
PrimozL je napisal/-a:Ali lahko pokažeš časovni odziv kontrolne napetosti na VCO vhodu oscilatorja, ko se GPS sprejemnik dobi dovolj satelitov, da začne dajat ven točnih 10 MHz in se začne fazna zanka zaklepat?
forest70 je napisal/-a:Ne vem, če je to točno kar želiš.
Hmmm,... jaz tukaj samo tiskana vezja delam.PrimozL je napisal/-a:Upam, da sta pomerila občutljivost VCXO in temu primerno nastavila zanko?
japek 2
koala33 1
Obelix 1
Slavko 1
S57RZ 1
S56RGA 2
s59ma 1
VolkD 1
S53DZ je napisal/-a:forest,
zelo zanimiv projekt. Predvsem zaradi zmogljivega OCXO, ki je še VCXO zraven in pa GPS, ki da na TIMEPULSE izhodu lahko poleg default 1PPS signala še 10 MHz signal.
Glede na to, da imaš v 74HC390 na voljo še en delilnik z 10 in zna GPS dati na izhod tudi 100 kHz me zanima, zakaj nisi uporabil 100kHz primerjalne frekvence?
Seveda ima Primož prav, da je za vsak primer posebej treba optimizirati filtriranje v zanki.
73 Bojan
forest70 je napisal/-a:Ker nikakor nisem bil zadovoljen z PLL-jem, mi je VolkD omenil, da je nekoč S53MV naredil svoj PLL. Seveda sem takoj začel iskat in tudi našel.
forest70 je napisal/-a:Z delovanjem sem zadovoljen, sledi tretja interacija
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost