Saj lahko preizkusiš. Ploščico enostavno prisloniš na prednjo ploščo.Protoncek je napisal/-a:(Darko, jaz sem zdaj LCD kar direktno nalotal gor, upam, da bo na koncu pasal v ohišje...)
Protoncek je napisal/-a:Našel sem (prvo) napako na vezju: Na napajalni plati R3 manjka, posledično je namesto 3.3V izhod napajanja cca.1V pod napajalno napetostjo. Torej nabavite rezervo PIC-ovNamreč, če imam prav v primeru, ko to priklopiš v tem primeru na PIC pride natanko teh 1V manj kot napajalna napetost.
Torej naredit kratek stik na tisto mesto!
Kmalu bo drugače - jutri grem v Ljubljano in ...Protoncek je napisal/-a:Damn.... zadeva ima čisto prav. Ni ročke...
Protoncek je napisal/-a:Našel sem (prvo) napako na vezju: Na napajalni plati R3 manjka, posledično je namesto 3.3V izhod napajanja cca.1V pod napajalno napetostjo. Torej nabavite rezervo PIC-ovNamreč, če imam prav v primeru, ko to priklopiš v tem primeru na PIC pride natanko teh 1V manj kot napajalna napetost.
Torej naredit kratek stik na tisto mesto!
(Darko, jaz sem zdaj LCD kar direktno nalotal gor, upam, da bo na koncu pasal v ohišje...)
DusanK je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Upam, da je tole bolje in se bo dalo kaj videti.
Svetlobe danes ni ravno na pretek.
No, to je pa precej boljše.
Kar se vidi je orientacija elementov (diode, čipi...) pravilna, upori pravih vrednosti...
Na padih za R3 naredi briko, drugače feedback (FB) ne bo deloval na U1 čipu (dc/dc reg. za 3V3).
tomazp je napisal/-a:Čestitke za drugi delujoči kos...
Protonček je napisal/-a: EDIT: bravo, v farnellu ga nimajo... A kdo ve, ali v ICju naročajo tudi iz Mouserja ali TME-ja?
Protoncek je napisal/-a:Nope, piše "čakanje na dostavo"; predvideni datum pa julij...
Imajo pa v Mouser in TME.
(ne vem, če je 128L dober...??? original je 128H)
Protoncek je napisal/-a:Hvala. Mogoče veš dobavni rok v HTE? Namreč, nekoč (davno nazaj) sem naročil nek LCD in nanj potem čakal skoraj mesec dni... IC so res hudo agilni, robo dobiš naslednji dan, če je le mogoče.
Ne, ni prostora. Zacinjeno je.blasny je napisal/-a:Darko, kako si naredil povezavo med OLED vezjem in prednjim vezjem? Imas fiksno zacinjeno ali je prostora za konektor/header?
blasny je napisal/-a:Zdaj pa vprasanje za pametnejse glave od mene:
GND (pin 2) na OLED vezju ni na prednjem vezju vezan nikamor, ker ni speljan preko jumperjev Ja - Jg.
Kolikor jaz vidim je v zraku. Sem kaj spregledal ali kaj?
Protoncek je napisal/-a:Uporov 47E jaz nisem menjal in dela.
Kar se tiče brikov: naša plata kot kaže ni čisto enaka. Nima tistih pripravljenih padov, ki jih omenjajo. Ampak malce postrgaš z nožem in zalotaš.
Zdajle vidim, da je zgoraj izpadla moja priponka (novejša verzija word dokumenta), zato jo prilagam zdaj.
Moram pa reči nekaj: ravno 2 sekundi pa ne traja, da pride do 350 stopinj... malce dlje. Je mogoče tole vezje kaj "zadušeno"? Sklepam, da je v originalni postaji začetni tok večji od 5A, če se res v 2 sek. segreje...
gerberji so vzeti s strani od sparkybg.blasny je napisal/-a:Darko, so nasa vezja ista kot od sparkybg, ali so gerberji drugacni?
Protoncek je napisal/-a:Moram pa reči nekaj: ravno 2 sekundi pa ne traja, da pride do 350 stopinj... malce dlje. Je mogoče tole vezje kaj "zadušeno"? Sklepam, da je v originalni postaji začetni tok večji od 5A, če se res v 2 sek. segreje...
Protoncek je napisal/-a:IZ Kitajske sem dobil stojalo za tale spajkalnik. V bistvu je kar dober klon originala - tudi špice se lepo odstranjuejo preko tega držala.
Take škatlice sem imel v mislih: klikProtoncek je napisal/-a:Hja, bi moral biti popolnoma galvansko ločen.
Vrni se na ■Aktualni projekt - unisolder5.2■
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost