Kontrolnik za spajkalnik - društveni projekt - stroški, cene

V tej forumu bodo aktualni projekti, torej projekti, ki so trenutno v teku. Tu lahko tudi odpirate nove teme s predlogi o novem projektu.
Trenutno je to unisolder5.2

Kontrolnik za spajkalnik - društveni projekt - stroški, cene

OdgovorNapisal/-a Pobes » 17 Feb 2019, 14:20

A bodo tudi stroški kmalu znani? Oziroma finančni okvirji takega projekta?
Pobes

Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 151 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 78

Re: Kontrolnik za spajkalnik - društveni projekt

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Feb 2019, 16:32

Pobes je napisal/-a:A bodo tudi stroški kmalu znani? Oziroma finančni okvirji takega projekta?
Niti ne. Razlogov je kar nekaj.

Najprej se moramo odločiti kaj bi sploh radi. V zdajšnjem spisku je kup ljudi, ki so želeli 250W. Treba se bo torej še enkrat prešteti.
Naslednja stvar je kako se projekta lotiti, ko se gre za sestavljanje več primerkov. Izkušnje, ki sem jih do sedaj s tem nabral pravijo, da ta zadeva gotovo ni za začetnike (1). Gradnja je kar zahtevna. Imamo sicer delujoč primerek za referenco, oživljanje torej nebi smelo biti problem. Kljub temu bi si želel, da bi te stvari dali polagati, saj bo z ostalimi stvarmi (TH elementi, konektorji, povezave, ožičenje) še vedno dovolj dela. Za polaganje pa žal nimamo dovolj podatkov. Na avtorjevi strani razen gerberjev ni ustreznih datotek za polaganje. Avtorja smo sicer kontaktirali a še vedno ni odgovora na to temo.

V tej točki imamo torej možnost polaganja pod vprašajem. Brez datoteke in vseh specifikacij mi noben, ki polaga ne bo dal predračuna. Druga možnost je da spajkamo sami. Od tega pa bo verjetno ponovno odvisno preštevanje. To pa vsekakor vpliva tudi na ceno projekta (2).
Druga možnost je, da nekdo položi le elemente, ki so drobni in kritični, ostalo delamo sami. Se je pa treba zavedati, da je nekomu, ki polaga, material dostopen po nižji ceni kot nam (3).

Naslednja zadeva so ohišja. Že precej nazaj sem se zaradi nekaj prepametnih, odločil, da jaz ohišij ne bom delal. Vsaj v organizirani obliki, kot si to nekateri predstavljajo, ne. Ravno zato sem v tej temi tudi dal na razpolago vse datoteke, ki so potrebne za to početje. Kot društvo smo naredili preko sto CNC strojev zato menim, da bi rezkano ohišje ne smelo biti problem. Bo pa zanimivo videti kako se bodo posamezniki spoprijeli s tem problemom. Če kdo želi lahko brez problema popravim obstoječo sprednjo in zadnjo ploščo, tako da bo mogoče zamenjati obstoječ konektor s takim, kot ga ima originalni projekt, torej osem pinski. Lahko zrišem tudi prostor za kakšne hudo velike displeje, če se bo našel kdo, ki bo uspel popraviti sw zanje. Na zadnji plošči lahko spremenim konektor za takega, ki ima varovalko. Če ima kdo idejo kam bi dal konektor za 24V enosmerne, bom tudi to upošteval. Me tudi zanima kako bodo posamezniki finančno ovrednotili reševanje tovrstne naloge. Verjetno bo to dejstvo tudi nekaj prispevalo k preštevanju, kar bo ponovno spremenilo cenovna razmerja (4).

Moji stroški pri izdelavi prototipa so mnogo mnogo večji, kot bodo stroški, če se stvari lotimo skupaj. Kje so tiste stvari, kjer nastane velika razlika. V glavnem v tem (5), da se nekaterih ne ravno hudo poceni stvari ne da nabaviti v manj primerkih kot 10 oziroma mnogokratnik 10. Ne ravno neomembe vredno je tudi dejstvo (6), da sem kup čipovja nabavljal dvojno, ker sem mislil, da bom našel napako če menjam posamezne čipe. Brez, da imaš material se preprosto ne da debugirat. Tako sem naročal štirikrat (7), kar ponovno dviguje stroške. K temu lahko dodamo še prelom cene(8), ko presežemo določene količine.

Naslednja stvar je tiskano vezje. Sam sem tiskano vezje kupil tukaj. Torej je to 12€. Za ta denar mi ga kitajci ne bodo naredili. To, da bom za samo malo več dobil pet ali deset vezij, me pa ni zanimalo. Če nas bo več skupaj, potem se vezja vsekakor splača dati delati kitajcem (9).
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 17639 krat
Prejel zahvalo: 9599 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Feb 2019, 17:01

Bom glede na zgoraj naštete točke dodal še par stvari:

Add 1. Sem pripavljen organizirati delavnice in oživljanje izdelkov, če bodo narejeni v obliki, ki bo kopatibilna originalu objavljenem na tej strani. Na delavnici bom potreboval vsaj še dva, ki bosta samostojno pomagla pri oživljanju.

Add 2. Vsekakor bom počakal, da avtor odgovori. Ne glede na to ali bo odgovor pozitiven ali ne, do takrat ne moremo sprejeti neke dobre odločitve.

Add 3. V okviru te možnosti, bi bilo treba raziskati kje in kako lahko najceneje pridemo do potrebnega materiala. V zvezi s tem, bi želel, da se javi nekdo kot prostovoljec in odgovorno opravi ta del dela. Da se ne bo kdo preveč prestrašil - mu bomo pomagali vsi na forumu.

Add 4. Število udeležencev bom vodil in evidentiral sam, to mi ne predstavlja ravno velike obremenitve. Vzel bom obstoječ spisek in ga popravljal glede na odjave in prijave.

Add 5. Ta problem bo še vedno prisoten, če število udeležencev ne bo ravno mnogokratnik najmanjše količine. Predlagam, da se del, ki bo ostal viška finančno obremeni na vse, porabi pa na delavnicah pri oživljanju.

Add 6. Že pri nabavi bo treba tudi pri čipih, ki se lahko nabavijo na en sam kos, razmisliti o tem, da je treba imeti kakšno rezervo, ki jo bomo potrebovali na delavnici.

Add 7,8. Pregledati bo treba cene pri več dobaviteljih, saj imajo različni prelom cene pri različnih količinah.

Add 9. Treba bo vzeti gerberje in zadevo naročiti. Tudi za to delo potrebujem prostovoljca.

10. V tej temi sem enkrat že iskal nekoga, ki bo tole programiral. To zna biti problem tudi pri skupnem delu. Zato tudi tukaj potrebujem prostovoljca, ki bo to počel na delavnicah.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Feb 2019, 18:05

Za začetek bom odprl listo materiala s cenami. Če kdo ve in zna za bolje naj pove.

_________________Za en kos __Za vsaj 3 kose______Vir
    JBC T245 ročka____60,28+DDV____57,07+DDV__TME (VolkD)
    JBC C245406______21,40+DDV____20.30+DDV__TME (VolkD)
    JBC C245061______21,60+DDV____20.20+DDV__TME (VolkD)

Listo bom občasno vzdrževal.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 17 Feb 2019, 18:52

Na jbctools.com je ročka 56 € konice pa 24€ za eno 20€ za vsaj 10 in 18€ za vsaj 50. Verjetno bi se dalo za ročke dobiti še boljšo ceno.
Uporabniški avatar
eldi2011

Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 1528 krat
Prejel zahvalo: 769 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 253

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 17 Feb 2019, 19:04

eldi2011 je napisal/-a:Na jbctools.com je ročka 56 € konice pa 24€ za eno 20€ za vsaj 10 in 18€ za vsaj 50. Verjetno bi se dalo za ročke dobiti še boljšo ceno.

Saj to so praktično enake cene kot na TME zgoraj... :_dunno

Darko, link za ročko je napačen - kaže na konico :D
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 684 krat
Prejel zahvalo: 816 krat
Število neizkoriščenih povabil: 167

Kontrolnik za spajkalnik - društveni projekt- stroški, cene

OdgovorNapisal/-a TilenS » 17 Feb 2019, 19:58

350€ je cena na JBC strani, ma 40 kosov bi pa po moje moralo it z 300€ skozi.
TilenS

Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 61 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 12

OdgovorNapisal/-a borisz » 17 Feb 2019, 21:19

TilenS je napisal/-a:350€ je cena na JBC strani, ma 40 kosov bi pa po moje moralo it z 300€ skozi.

Še DDV je potrebno dodati in poštnino. ;D
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz

Zahvalil se je: 1173 krat
Prejel zahvalo: 1055 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 206

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Feb 2019, 21:47

Protoncek je napisal/-a:Darko, link za ročko je napačen - kaže na konico :D
fixed.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 17 Feb 2019, 22:02

Saj kot trenutno kaže ne bo nič iz te moke. Je očitno res, da so se ljudje prijavljali "kar tako", oziroma pričakovali, da bodo dobili vrhunski spajkalnik za 100 evrov :_banghead

Je pa zanimivo, kako ljudje radi "iščejo izgovore" za odstop in zbijajo moralo tako, da iščejo cene brez DDV po netu in potem "pametno" primerjajo s ceno kit kompleta... seveda prikladno "pozabijo" dodati ta DDV (ter poštnino seveda tudi).
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Feb 2019, 22:18

Za začetek bom odprl listo materiala s cenami. Če kdo ve in zna za bolje naj pove.

_________________Za en kos __prelomna količina ______Vir
    JBC T245 ročka____60,28+DDV_____3 ____57,07+DDV__TME (VolkD)
    JBC T245 ročka____56,00+DDV____//____56,00+DDV__JBC (eldi2011)
    JBC C245406______21,40+DDV_____3____20.30+DDV__TME (VolkD)
    JBC C245406______24,00+DDV____10____20,00+DDV__JBC (eldi2011)
    JBC C245061______21,60+DDV_____3____20.20+DDV__TME (VolkD)
    JBC C245061______24,00+DDV____10____20.00+DDV__JBC (eldi2011)

Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Feb 2019, 22:34

TilenS je napisal/-a:Me pa vseeno tako iz firba zanima zakaj prav v tem primeru v samogradnjo? Kolikor vem smo prišli do tega, da bo tale projekt dejansko cenovno zelo blizu original JBC postaji ...
Nič ne veš, še jaz ne vem koliko sem dejansko dal za vse skupaj. Vem pa, da ta trenutek pojma nimamo koliko bo vse skupaj prišlo. Lahko samo ugibamo in to lahko tudi precej narobe.

Na hitro, s precej špekulacije lahko rečem nekako takole:
347+DDV naj bi bila original postaja.

Če od tega odštejemo:
56,00+DDV za ročico
20,00+DDV za konico
Dobimo 271,00+DDV €, kar znese 330,62 €. To je naš budžet za tiskana vezja, elemente, transformator in ohišje.

Recimo, da sem pravi oderuh in vprašam 80,62€ za izdelavo ohišja.

Ostane torej čistih 250€ za tiskana vezja, elemente, transformator.

Zdaj je pa verjetno že marsikomu jasno, da se da tole spraviti skupaj za kar precej manj denarja. Za koliko manj, bomo pa še videli, zato se pa ukvarjamo s tem, kje se da kaj dobiti poceni.

In verjetno se bo dalo pri primerni količini stvari dobiti ceneje.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Feb 2019, 22:52

JBC T245 ročka____60,28+DDV_____3 ____57,07+DDV__TME (VolkD)
    JBC T245 ročka____56,00+DDV____//____56,00+DDV__JBC (eldi2011)
    JBC C245406______21,40+DDV_____3____20.30+DDV__TME (VolkD)
    JBC C245406______24,00+DDV____10____20,00+DDV__JBC (eldi2011)
    JBC C245061______21,60+DDV_____3____20.20+DDV__TME (VolkD)
    JBC C245061______24,00+DDV____10____20.00+DDV__JBC (eldi2011)
    RPC1-12RB-6P(71)__ 2,44+DDV____10____ 2.23+DDV__Farnell (VolkD)

Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Carko » 17 Feb 2019, 22:56

Kolikor vem smo prišli do tega, da bo tale projekt dejansko cenovno zelo blizu original JBC postaji
Kolikor jaz vem, je/bo cena še vedno nekje polovico original JBC.
Carko

Zahvalil se je: 215 krat
Prejel zahvalo: 1100 krat
Število neizkoriščenih povabil: 246

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Feb 2019, 22:59

Mislim, da bo nekaj malega več.
Je treba biti pošten in upoštevati, da ima original postaja nosilec za ročico. Mi pa o nosilcu nismo še rekli niti besedice.

Klub temu, ni mi všeč, da je edini vzgib za izdelavo takega izdelka zgolj cena. Nekatere stvari ljudje pač ne počnemo zgolj za denar.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a TilenS » 17 Feb 2019, 23:12

Točno to sem hotel omeniti, da vam v ceni manjka še nosilec.

Nisem kaj veliko iskal ampak kolikor vem 330€ ni polovica od 380€, link. Pa če pogledate je cena za dva kosa že takoj nižja, ne biti presenečeni, če bi prišli z original JBC ceneje skozi kot z tole samogradnjo. Ne vem no, jaz bi se vsaj pozanimal o ceni razen, če vam je res en in edini cilj samogradnja potem pa veselo dalje : )
TilenS

Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 61 krat
Število neizkoriščenih povabil: 12

OdgovorNapisal/-a VolkD » 17 Feb 2019, 23:17

TilenS je napisal/-a:Točno to sem hotel omeniti, da vam v ceni manjka še nosilec.

Nisem kaj veliko iskal ampak kolikor vem 330€ ni polovica od 380€, link.
Ne znaš brat. Ti si našel ceno 380€, pravzaprav 389€. Boš k tej ceni moral dodati še DDV, ki je v tem primeru 23%. Sicer pa na tvojem linku prideš do bruto cene z enim klikom.
Jaz sem v mojem izračunu upošteval za več kot 40€+DDV nižjo ceno, torej 347€+DDV.

In ja, sem veliko iskal, pa še vedno mislim, da se da kaj najti.

Ne vem pa kako si našel 330€. Boš moral še enkrat prebrati moj post. Ker vseh cen ne morem dobiti u nulo, sem od tiste najbolj ugodne za JBC postajo (in ta je nižja od tvojih 389€) odšteval to za kar ceno vemo. In prišel sem do cca 330€. Dalje je pa stvar zdravega razuma, da ocenimo ali se s tem da narediti vezja in vse ostalo. Carko-tova ocena je bila hitra, a vseeno dokaj realna, kljub temu sem opozoril na nosilec ročice.

Če smo povsem dlakocepski, potem moramo povedati, da je JBC v plastični škatli, ki se bo hitro obdrsala in se bo na njej dotik konice poznal. V ta kontekst gre povedati, da nisem nikoli bil oderuh in da bo cena aluminijaste škatle gotovo vsaj 25€ nižja. Lahko si pa vsak sam natisne plastično ohišje. No v tem primeru je pa zadeva krepko, krepko pod pol cene.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 18 Feb 2019, 08:48

TilenS je napisal/-a:Nisem kaj veliko iskal ampak kolikor vem 330€ ni polovica od 380€, ...)

Tilen, ne gre in ne gre, ane? A ne bi PREBRAL vse objave v temi? Nekajkrat je že bilo napisano, da gledaš cene BREZ DAVKA IN POŠTNINE, ti pa še kar naprej trmasto vztrajaš, da je cena postaje 330€? Bi lahko prosim nehal? Hvala!
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 25 Feb 2019, 09:09

https://pcbshopper.com/ in klikni na "Assembly"
Always going the extra mile.
https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb

Zahvalil se je: 2177 krat
Prejel zahvalo: 6068 krat

OdgovorNapisal/-a VolkD » 25 Feb 2019, 09:41

s54mtb je napisal/-a:https://pcbshopper.com/ in klikni na "Assembly"
Zanimiv razpon cen: 1:10.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 25 Feb 2019, 10:01

Saj ne rečem, da moraš to uporabit, je pa malo za cenovno orientacijo, da se ne daš ravno na suho prelisičit kakemu "mojstru".
Always going the extra mile.
https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb

Zahvalil se je: 2177 krat
Prejel zahvalo: 6068 krat

OdgovorNapisal/-a VolkD » 25 Feb 2019, 12:11

Nekaj povpraševanj sem poslal, zdaj čakam na ponudbe.

Če ima kdo še kakšen konkreten naslov, na dan z besedo.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Re: Kontrolnik za spajkalnik - društveni projekt - stroški,

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 16:06

Pravkar dobil ponudbo za:
-izdelavo tiskanega vezja
-polaganje SMD komponent
-SMD komponente
-izdelava sita za nanos paste

Vse to pride za en komplet 124,20€. V znesku je DDV že obračunan.

Zdaj je treba poiskati še TH komponente, Transformator, OLED.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 16:08

Oled je najlažje dobiti z e-baya in stane malo nič. Tudi TH komponente predlagam, da nabavlja vsak sam. Še posebej zato, ker se da kup konektorjev pobrati s računalniških plošč in jih je škoda nabavljati. Če bo kaj posebej kritičnega bomo pa skupaj nabavili.

To kar je še pomembno je transformator. Tu tudi še čakam na ponudbo .
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 04 Mar 2019, 17:12

No, "kritičen"je mogoče konektor za ročko, tega bi bilo smiselno nabaviti. Če je namen vseh "naročnikov"(ali vsaj večine), da bodo imeli JBC ročko seveda.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 17:27

Protoncek je napisal/-a:No, "kritičen"je mogoče konektor za ročko, tega bi bilo smiselno nabaviti. Če je namen vseh "naročnikov"(ali vsaj večine), da bodo imeli JBC ročko seveda.
Konektor stane pri farnell-u 2,44€ oziroma, če jih nabavimo več kot 10 2,23€.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a s56vha » 04 Mar 2019, 18:35

VolkD je napisal/-a:Pravkar dobil ponudbo za:
-izdelavo tiskanega vezja
-polaganje SMD komponent
-SMD komponente
-izdelava sita za nanos paste

Vse to pride za en komplet 124,20€. V znesku je DDV že obračunan.

Zdaj je treba poiskati še TH komponente, Transformator, OLED.

Tole je verjetno polaganje vseh SMD komponent. Ali je kakšna bistvena razlika v ceni, če ne bi polagali pasivnih komponent in bi jih spajkali sami?
s56vha

Kraj: Preserje pri Radomljah (1235)
Zahvalil se je: 73 krat
Prejel zahvalo: 111 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 11

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 19:00

s56vha je napisal/-a:Tole je verjetno polaganje vseh SMD komponent.

Tole je :
-izdelava tiskanih vezij
-izdelava stencila
-nabava SMD komponent
-polaganje SMD komponent (vseh)

s56vha je napisal/-a:Ali je kakšna bistvena razlika v ceni, če ne bi polagali pasivnih komponent in bi jih spajkali sami?

Sem tudi to vprašal, odgovor je bil tak, da so se sogovorniku usta raztegnila v nasmeh. Rekel je, da potem teh komponent ne bodo prodali, ker nima smisla. Dodal je še, da pasivnih komponent v teh količinah ne moremo dobiti ceneje kot jih dobe oni.
Zelo verjetno je, da bi nas že sama cena komponent prišla več, kot pa je tu razlika v polaganju. Je treba razumeti, da je potrebno pripravo in stencil vseeno narediti.

No ker pa ne verjamem vsemu kar mi rečejo, se že cel popoldan dajem s cenami komponent na Farnellu. Prepisujem jih v tabelo v excel.
A se kdo javi, da naredi podobno tabelo za TME ?
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a zanka » 04 Mar 2019, 19:48

Koliko bi se spremenila cena za večjo količino? Recimo, da je tistih, ki niso pripravljeni dati 124 evrov, 10. Če bi pa še ti kupili, pa bi cena za vsakega padla na 105 evrov, kar pa je tudi za teh 10 sprejemljivo.
Uporabniški avatar
zanka

Kraj: SI-8000
Zahvalil se je: 131 krat
Prejel zahvalo: 456 krat
Število neizkoriščenih povabil: 90

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 20:38

zanka je napisal/-a:Koliko bi se spremenila cena za večjo količino? Recimo, da je tistih, ki niso pripravljeni dati 124 evrov, 10. Če bi pa še ti kupili, pa bi cena za vsakega padla na 105 evrov, kar pa je tudi za teh 10 sprejemljivo.
Sploh nisem razmišljal na tak način. No dobro je imeti več glav.

Takole je:
Koda: Izberi vse
32 kosov (nekaj sem na zalogo vzel) tiskanina +polaganje 32 a 93,97   3007,04 
maska za nanos paste                                      1            120,00     
Ostali fiksni stroški (program, priprava linije           1            130,00
--------------------------------------------------------------------------------------------
Skupaj                                                                3257,00
DDV                                                                    716,55
Skupaj                                                                3973,59
Skupaj za izdelek (32)                                                 124,17     

Zdaj pa izračun, če špekuliramo, da imamo recimo 42 udeležencev
Koda: Izberi vse
42 kosov (nekaj sem na zalogo vzel) tiskanina +polaganje 42 a 93,97   3946,74 
maska za nanos paste                                      1            120,00     
Ostali fiksni stroški (program, priprava linije           1            130,00
--------------------------------------------------------------------------------------------
Skupaj                                                                4196,74
DDV                                                                    923,28
Skupaj                                                                5120,02
Skupaj za izdelek (42)                                                 121,90     

Fiksni stroški za izdelek torej niso tako strašno veliki, da bi večja količina prinesla kaj občutnega zraven.

V tabeli, ki jo sestavljam (niso še vsi podatki) sem naračunal, da bi SMD material(še manjka nekaj) prišel za enega 68,80€+DDV, torej 83.93€. V to ni vključena izdelava tiskanega vezja, tudi poštnine niso vključene.

Pogajal se bom torej za osnovno ceno, a glede na številke ni za pričakovati čudežev.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a forest70 » 04 Mar 2019, 21:40

Volkd je napisal/-a:V tabeli, ki jo sestavljam (niso še vsi podatki) sem naračunal, da bi SMD material(še manjka nekaj) prišel za enega 68,80€+DDV, torej 83.93€. V to ni vključena izdelava tiskanega vezja, tudi poštnine niso vključene.

Torej je treba dodati tiskano vezje, cca 20€ , pa še recimo 3€ kar ni še zračunal od materiala, pa ne grem vsega cinit za 17€ ....., pa naj bo za 30, tudi ne.
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70

Kraj: Koper
Zahvalil se je: 496 krat
Prejel zahvalo: 660 krat
Število neizkoriščenih povabil: 135

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2019, 22:56

forest70 je napisal/-a:Torej je treba dodati tiskano vezje, cca 20€ , pa še recimo 3€ kar ni še zračunal od materiala, pa ne grem vsega cinit za 17€ ....., pa naj bo za 30, tudi ne.
TIV je manj.
Jaz sem ga kupil tukaj.

Je pa treba dodati še ves TH material. Je še kar nekaj računanja, da bomo prišli do dejansko končne cifre. Najbolj najedajo razni konektorji,...
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 05 Mar 2019, 20:31

Danes sem dobil še ponudbo za transformator. Pri tej količini je cena za 1 kos 18€, kar mislim, da je ugodna cena.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 05 Mar 2019, 22:33

JBC T245 ročka_______60,28+DDV_____3 ____57,07+DDV__TME (VolkD)
    JBC T245 ročka_______56,00+DDV____// ____56,00+DDV__JBC (eldi2011)
    JBC T210 ročka_______55,60+DDV_____3 ____53,60+DDV__TME (VolkD)
    JBC T210 ročka_______56,00+DDV_____3 ____56,00+DDV__JBC (VolkD)
    JBC C245406 konica __21,40+DDV_____3_____20,30+DDV__TME (VolkD)
    JBC C245406 konica __24,00+DDV____10_____20,00+DDV__JBC (eldi2011)
    JBC C245061 konica __21,60+DDV_____3_____20,20+DDV__TME (VolkD)
    JBC C245061 konica __24,00+DDV____10_____20,00+DDV__JBC (eldi2011)
    RPC1-12RB-6P(71)_____ 2,44+DDV____10_____ 2,23+DDV__Farnell (VolkD) konektor za na ohišje.
    JBC C210-008 konica__29,80+DDV_____3 ____28,60+DDV__TME (VolkD)
    JBC C210-008 konica__33,00+DDV____10 ____28,00+DDV__JBC (VolkD)
    JBC C210-022 konica__33,00+DDV____10 ____28,00+DDV__JBC (VolkD)

Na kontroler je mogoče priključiti tudi ročko T210-A in seveda pincete. Za slednje podatki še niso zbrani (lahko kdo posreduje linke in cene).

Nbavljali bomo posebej material za postajo in posebej ročice in konice. Vsak naj si torej zamisli kaj bi rad imel, ker bom v nekem trenutku sestavil za vsakega posebej konfiguracijo in stroškovnik.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Mar 2019, 01:22

VolkD je napisal/-a:Danes sem dobil še ponudbo za transformator. Pri tej količini je cena za 1 kos 18€, kar mislim, da je ugodna cena.

Natančna ponudba, ki bo plačana, je 17,75€ za transformator. Naročilo je 30 kom.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Mar 2019, 15:03

Malo sem se še dajal okrog polaganja, a kot je videti tu neke rezerve ni, nova cena na eno položeno ploščico je 123,03€. V ceni je zajet material (vse SMD komponente) izdelava tiskanega vezja in polaganje.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 03 Apr 2019, 10:26

Tiskana vezja so narejena in pridejo predvidoma konec tega ali začetek naslednjega tedna.

Težave z p&p datoteko smo rešili (hvala jvolk). Lahko računamo, da bomo dobili položena vezja v naslednjem tednu.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 03 Apr 2019, 10:44

Pravkar sem dobil informacijo, da so tudi transformatorji končani in jih bom jutri že prevzel.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 05 Apr 2019, 22:51

Transformatorji so prevzeti. Vsem prijavljenim sem vnesel v program društva obremenitev za transformator, polaganje in SMD material ter tiskana vezja.
Nič ni potrebno še plačevati! Zaenkrat je to samo informacija. Preverite, če je ta del v redu, če sem koga izpustil ali vnesel kaj narobe.

Vnesti moram še vse ostale stvari (ročke, konice, TH material,.. ), a ker še ne vem točno kakšen bo račun, čakam. Verjetno bom vseeno vnesel, da si pravočasno ustvarim evidenco, če bo do spremembe cene prišlo, bom pa kasneje popravljal.
Torej :

Moja nadzorna plošča -> Društvo Elektronikov Slovenije -> Zgodovina dogodkov
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Apr 2019, 09:18

Zadnja informacija za polaganje tiskanih vezij je, da bodo sredi naslednjega tedna.
Imeli smo kar nekaj težav s p&p datoteko. Ta ki se jo dobi na internetu je taka, da vsebuje le elemente za prvo ploščico, torej tisto z mikrokontrolerjem. Za ploščico za displej in pa zadnjo ploščico, pa vnosov ni bilo. Avtor se na e-maile ni javljal.

Celotna p&p datoteka je narejena znova, ker ni mačji kašelj, glede na to, da pcb datotek ni, so samo gerber datoteke.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Apr 2019, 09:19

To kar še manjka je displej. Nikjer ne najdem kje bi se ga lahko nabavilo v ustrezni količini. Ja, seveda pri kitajcih, a pri njih nima smisla nabavljati 30 displejev in se s tem izpostaviti še carini.
Če je kdo zasledil kakšno drugo varianto, bom zelo vesel.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a yacksy » 11 Apr 2019, 09:52

Kaj pa če nabavimo vsak svojega oz. za tiste, ki niste vajeni kupovati na drugi strani luže, lahko malo pomagamo drugi, ki imamo to urejeno.

Kake druge variante, kot da si nabave porazdelimo (v izogib carini), niti ne vidim ...
yacksy

Zahvalil se je: 1131 krat
Prejel zahvalo: 258 krat
Uporabnika povabil: s54mtb

OdgovorNapisal/-a koala33 » 11 Apr 2019, 10:13

Kaj potegne za sabo, razen mehanskih problemov in cene, če bi se dalo malo večji prikazovalnik?
LP, Aljoša
koala33

Kraj: Krka
Zahvalil se je: 220 krat
Prejel zahvalo: 1207 krat
Uporabnika povabil: s54mtb

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Apr 2019, 10:18

yacksy je napisal/-a:Kaj pa če nabavimo vsak svojega oz. za tiste, ki niste vajeni kupovati na drugi strani luže, lahko malo pomagamo drugi, ki imamo to urejeno.

Kake druge variante, kot da si nabave porazdelimo (v izogib carini), niti ne vidim ...
Tole se mi zdi kar v redu varianta. Tak displej ne stane veliko - nekaj €, a še vedno preveč, da bi jih nabavili vse istočasno. Tri, štiri,.. v eni rundi bi pa šlo.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a urosg » 11 Apr 2019, 10:23

Kakšna je ciljna/sprejemljiva cena za OLED display (razen najnižja ;))?
Uporabniški avatar
urosg

Kraj: Domžale, Mengeš, Kamnik
Zahvalil se je: 24 krat
Prejel zahvalo: 142 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 14

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Apr 2019, 10:24

koala33 je napisal/-a:Kaj potegne za sabo, razen mehanskih problemov in cene, če bi se dalo malo večji prikazovalnik?
Zelo odvisno kakšen. Če je tak, da je sw kompatibilen, potem ne prav dosti. No v redu, jaz bom prednjo ploščo popravil in je.
No kolikor sem gledal, takih nisem našel.

Po drugi strani pa se mi tu zelo velik displej ne zdi ravno smiselen. Konec koncev ta displej zelo malo gledaš. Zdaj na začetku gledamo temperaturo. Ko začneš pa s spajkalom delat pa tega ne gledaš.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Apr 2019, 10:26

urosg je napisal/-a:Kakšna je ciljna/sprejemljiva cena za OLED display (razen najnižja ;))?
Jaz sem svojega kupil kot dodatek k arduino projektom. Moral sem ga še odspajkati s te ploščice. Dal pa sem 5,2 €. Se jih da dobiti tudi ceneje in seveda tudi dražje. No moj je prišel s Francije v štirih dneh.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a urosg » 11 Apr 2019, 10:27

Je pa oznaka UG-2864KSWEG01 prava?
Uporabniški avatar
urosg

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Apr 2019, 10:50

urosg je napisal/-a:Je pa oznaka UG-2864KSWEG01 prava?

:_think
- 128x64 OLED display with rich user interface.
- The OLED display uses the SSD1306 driver? Yes.

Tole tudi da neko informacijo: http://dangerousprototypes.com/forum/vi ... 937#p62937

Sicer pa je OLED, ki sem ga nabavil sam tak, da ima spodaj eno tekst vrstico rumene barve (modna muha), a čip je enak.

Na netu se torej dobi marsikaj. Ta displej je 0.96", obstaja tudi 1,3" a ima drugačno ločljivost 132x64. V tem primeru naj bi del displeja bil prazen. Na velikosti zapisa pa ne pridobiš :(
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a urosg » 11 Apr 2019, 10:53

Bom probal dobit ponudbo za 30kom in sporocim koncno ceno (z vsemi stroski) in ce bo sprejemljiva lahko jaz zapeljem celoten postopek.
Uporabniški avatar
urosg

Naslednja

Vrni se na ■Aktualni projekt - unisolder5.2■

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost