powr je napisal/-a:Je kje v mplabu nastavitev kjer določim da hočem napajat ciljno vezje skozi programator pa je to po defaultu izklopljeno?
blasny je napisal/-a:powr je napisal/-a:Je kje v mplabu nastavitev kjer določim da hočem napajat ciljno vezje skozi programator pa je to po defaultu izklopljeno?
Da, po defaultu je izklopljeno.
Vklopis tako da izberes menu Settings -> Advanced mode. Vprasa te za password (default password je microchip)
Nato izberi 'Power' zavihek na levi. Obkljukaj 'Power target circuit from tool'
blasny je napisal/-a:A potrebujemo se eno temo?
Kup tezav se je resilo ze v temi Kontrolnik za spajkalnik - društveni projekt
A potrebujemo se eno temo?
Kup tezav se je resilo ze v temi Kontrolnik za spajkalnik - društveni projekt
Protoncek je napisal/-a:Ko sem jaz programiral ni delalo nič brez lastnega napajanja. Pickit ima prešvohcen napajalnik, da bi napajal vse. Sicer kaže, kot da dela, ko pa hoče programirat noče. Boš moral kar usposobiti vezje do te mere, da bo imelo lastno napajanje.
Ali pa nihče ni imel nobenih problemov, v kar ne verjamem.Protoncek je napisal/-a:Ali res še (skoraj) noben ni sestavil (lenuhi! )ali pa ste vsi tiho?
blasny je napisal/-a:Protoncek je napisal/-a:Ko sem jaz programiral ni delalo nič brez lastnega napajanja. Pickit ima prešvohcen napajalnik, da bi napajal vse. Sicer kaže, kot da dela, ko pa hoče programirat noče. Boš moral kar usposobiti vezje do te mere, da bo imelo lastno napajanje.
Ni nujno. Moj pickit uspe sprogramirat. Je pa poraba nad max current, ki naj bi ga bil pickit zmozen.
Poskusi, pa bos videl.
powr je napisal/-a:Lcd je še vedno temen, ampak trenutno imam samo bootloader nalozen tako da pričakujem da se bo to kasneje spremenilo.
blasny je napisal/-a:
Kratkosticit moras povezave kjer bi bil U9.
blasny je napisal/-a:In na zadnji strani moras nekako pripeljat GND za OLED.
blasny je napisal/-a:samo z bootloaderjem, napajano iz pickita, zgleda display takole:
https://s5tech.net/download/file.php?id=40795&mode=view
preveri se enkrat, kako si zacinil povezave na oled. raster je majhen, je hitro kaj v stiku.
VolkD je napisal/-a:Ti priključi to na napajanje pa na teh pinih pomeri napetost.
powr je napisal/-a:Kdaj se pojavijo na displeju kvadratki? Je to znak da je dobil displej napajanje, ali je znak da je bootloader instaliran?
Ni nam uspelo videti teh kvadratkov. Razlog je preprost - displej ni deloval. In potem sva na slepo naložila še firmware. V povezavi PC - unisolder sva testirala pritiskanje tipk,... Zadeva je delovala, le displej je ostal temenblasny je napisal/-a:Kvadratki se pojavijo ko je nalozen bootloader.
eldi2011 je napisal/-a:Brike pod displayem, si preveril ?
Verjetno si.
Svetilnost displeja je za dlako slabša. Nepomembno.IztokZ je napisal/-a:Pustil pa sem upore (mislim da so 47ohm) na levi skoraj pod Oled-om, deluje vseeno.
Super za rezervo, me pa bolj skrbi zakaj je dušo spustil.eldi2011 je napisal/-a:Naročil sem drugega....pa še par za rezervo.
eldi2011 je napisal/-a:Po nekaj mesecih odličnega sodelovanja, se je unisolder odločil, da se ne gre več.
Po meritvah sem prišel do FZT605, ki je očitno izpustil dušo.
Napetost na bazi in kolektorju je 24,5V (pri testu sem priklopil na usmerniki, da imam tokovno zaščito), na emiterju pa le 0,83V.
Naročil sem drugega....pa še par za rezervo.
+1. Kake 14 dni nazaj. Upam, da to ne bo stalnica.silvov je napisal/-a:Jaz sem tudi moral zamenjat FZT605. Spajkalnik je normalno delal, ko pa sem ga po menjavi konice hotel ponovno vklopit, se ni prižgal.
silvov je napisal/-a:eldi2011 je napisal/-a:Po nekaj mesecih odličnega sodelovanja, se je unisolder odločil, da se ne gre več.
Po meritvah sem prišel do FZT605, ki je očitno izpustil dušo.
Napetost na bazi in kolektorju je 24,5V (pri testu sem priklopil na usmerniki, da imam tokovno zaščito), na emiterju pa le 0,83V.
Naročil sem drugega....pa še par za rezervo.
Jaz sem tudi moral zamenjat FZT605. Spajkalnik je normalno delal, ko pa sem ga po menjavi konice hotel ponovno vklopit, se ni prižgal.
Lp, Silvo
Vrni se na ■Aktualni projekt - unisolder5.2■
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost