Port forwarding - Innbox V60 - Telemach

Povezovanje množice naprav, ki imajo vgrajene senzorje in dokaj samostojno komunicirajo med seboj in z najrazličnejšimi aplikacijami.

Port forwarding - Innbox V60 - Telemach

OdgovorNapisal/-a tomazp » 31 Mar 2021, 19:54

Pri Telemachu imam optiko in njihov modem Innbox V60_B17. Iščem funkcijo Port forwarding za dostop do lokalne naprave s spleta.

Imam morda kdo enak primer in da mu zadeva deluje? Na modemu najdem samo Port triggering.
tomazp
 
Prispevkov: 661
Pridružen: 19 Jan 2015, 10:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 113 krat
Prejel zahvalo: 211 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Port forwarding - Innbox V60 - Telemach

OdgovorNapisal/-a yacksy » 01 Apr 2021, 02:18

Mislim, da iščeš "Advanced Setup -> NAT -> Virtual Servers".
yacksy
 
Prispevkov: 582
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:39
Zahvalil se je: 417 krat
Prejel zahvalo: 182 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 184

Re: Port forwarding - Innbox V60 - Telemach

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Apr 2021, 06:59

Tam je, kot pravi yacksy, ja.
Pazi pa tole: upam, da pri Telemachu niso taki šalabajzerji kot pri Telekomu, kjer ti znajo brez opozorila izbrisati vsebino. Meni so to naredili dvakrat v enem mesecu, ko sem pri njih imel statični IP in preusmerjen ves promet na moj router.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4730
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 514 krat
Prejel zahvalo: 630 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 130

Re: Port forwarding - Innbox V60 - Telemach

OdgovorNapisal/-a forest70 » 01 Apr 2021, 08:55

Protoncek je napisal/-a:Tam je, kot pravi yacksy, ja.
Pazi pa tole: upam, da pri Telemachu niso taki šalabajzerji kot pri Telekomu, kjer ti znajo brez opozorila izbrisati vsebino. Meni so to naredili dvakrat v enem mesecu, ko sem pri njih imel statični IP in preusmerjen ves promet na moj router.

Tudi meni se je zgodilo, ker ko posodobijo FW, grejo nastavitve. Sedaj je samo modem, za vse ostalo poskrbi Mikrotik.
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 2498
Pridružen: 14 Jan 2015, 01:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 466 krat
Prejel zahvalo: 566 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 128

Re: Port forwarding - Innbox V60 - Telemach

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Apr 2021, 09:46

forest70 je napisal/-a:Tudi meni se je zgodilo, ker ko posodobijo FW, grejo nastavitve. Sedaj je samo modem, za vse ostalo poskrbi Mikrotik.

Zanimivo... nekajstokrat (če ne še večkrat) sem že posodabljal FW na vseh mogočih routerjih, pa nikoli niso šle nastavitve u qr**... kaj je ta V60 za en šrot od routerja... :_dunno Pa tudi če bi šle - obstaja backup-restore, ane? Ampak to je pa že preveč za državno firmo...
No, eden (večjih) "problemov" pri njih je, ker iz večini neznanega razloga ne omogočijo magičnega gumba "configuration backup".

Je pa pri Telekomu tako, da (menda) V60 ne sme biti samo modem če imaš tudi TV, ker v tem primeru en del boxa (neo) ne dela. Ko sem jaz tisti mesec imel vse prerutano na moj router sem moral port 80 izvzeti (torej route od 1 do 79 in od 81 do 65535), če ne ni delal spored, jutub itd...
Je pa spet res, da pri dinamičnem IPju imaš lahko dve povezavi v svet, pri statičnem pa samo eno, torej jo deliva TV in jaz...

No, pri T2 nimam takih težav... tu je modem samo "butast" vmesnik med optiko in bakrom. :D
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4730
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 514 krat
Prejel zahvalo: 630 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 130

Re: Port forwarding - Innbox V60 - Telemach

OdgovorNapisal/-a VolkD » 01 Apr 2021, 10:26

Protoncek je napisal/-a:No, pri T2 nimam takih težav... tu je modem samo "butast" vmesnik med optiko in bakrom. :D
Drži. In na koncu se izkaže, da je to boljša možnost.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49456
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11789 krat
Prejel zahvalo: 6775 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 170

Re: Port forwarding - Innbox V60 - Telemach

OdgovorNapisal/-a airwolf » 01 Apr 2021, 10:42

Veliko operaterjev ima tak modus opernadi:

Now FW naložijo.
Modem pride nazaj na TR-69 strežnik
Modem postavija na default vrednosti.
Modem pride nazaj na TR-069 strežnik
V vpišejo user parametre (podatke za internet telefon, včasih še WiFi)

In to je to.
LP Gašper
Uporabniški avatar
airwolf
 
Prispevkov: 419
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:08
Kraj: Kovor, Tržič
Zahvalil se je: 64 krat
Prejel zahvalo: 169 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 166

Re: Port forwarding - Innbox V60 - Telemach

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 01 Apr 2021, 12:20

pri T2 naložiš preko horizonta
Priponke
Zajeta slika 1.PNG
Moments Before Detonation .............TT
Uporabniški avatar
luccabrassi
 
Prispevkov: 1359
Pridružen: 02 Jan 2016, 21:52
Kraj: KOČEVJE
Zahvalil se je: 255 krat
Prejel zahvalo: 278 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 140

Re: Port forwarding - Innbox V60 - Telemach

OdgovorNapisal/-a tomazp » 01 Apr 2021, 15:05

yacksy je napisal/-a:Mislim, da iščeš "Advanced Setup -> NAT -> Virtual Servers".


Hvala. To bo to. Sem jih nekajkrat kontaktiral in niso vedeli oz. so mi ponujali Port Triggering. Danes sem dobil tudi od njih pravi odgovor.

Prej sem bil pri Telekomu (optika) in je vse delovalo bp. Edino dragi so. Ko se je ponudila možnost sem šel k Telemachu in precej prihranil ob višji hitrosti. Najprej so mi hoteli internet zmontirati na njihov koksialni kabel. Ker sem bil vztrajen in še nekoliko počakal so priklopili na Telekomovo optiko. Po manjših začetnih porodnih krčih sem zadovoljen. Je pa pri njih treba biti vztrajen in zahtevati kar je potrebno da se stvari uredijo. Včasih je treba večkrat zatežiti. So pa bili prijazni :).
tomazp
 
Prispevkov: 661
Pridružen: 19 Jan 2015, 10:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 113 krat
Prejel zahvalo: 211 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 44


Vrni se na IoT - Internet of things

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost