Telemach - zgodovina klicev

Vse kar ne gre v zgoraj naštete rubrike.

Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a S53AL » 10 Apr 2021, 20:28

Rabim za nazaj kdaj sem nekoga klical in me preseneti to obvestilo. Se pravi rabim nov paket ali kako? Če sem plačal položnico in kdaj pa lahko vidim.
Kako je pri ostalih operaterjih?
Priponke
neimenovana.JPG
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2364
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 925 krat
Prejel zahvalo: 128 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 10 Apr 2021, 20:31

Za 3 mesece nazaj v aplikaciji ali preko spletne strani (T2).
Always going the extra mile.
https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 12916
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1875 krat
Prejel zahvalo: 5132 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Apr 2021, 20:40

Jaz imam zdaj telefonijo skupaj z optiko pri T-2. Paket je tak, da plačam enako, če imam ali pa če nimam telefona pri njih.
Znotraj paleta imam dva telefona, na vsakem imam 1000min free, 1000SMS-jev in 1GB prenosa podatkov. Za 1000min pogovorov štejejo le tisti, ki niso na T-2. Torej mi je zelo pomembno, da vem kdo je kdo.
Na srečo ima T-2 to urejeno čudovito. Za vse pogovore vem kdo je klical (jaz ali korespondent), kdaj sem klical in koliko časa je rajal pogovor.
tel .jpg


Mislim, da kaka posebna razlaga ni potrebna. Mogoče edino za smer. Rdeča je, če kličem jaz.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49807
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11945 krat
Prejel zahvalo: 6927 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 198

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Apr 2021, 20:45

Še nekaj se lepo vidi. Danes smo 10. v mesecu, jaz sem pa porabil 284 minut. Če preračunam bi to preko celega meseca zneslo 880 minut, kar je manj kot 1000. In jaz telefon uporabljam kar precej. To pomeni, da je meja 1000min postavljena zelo ugodno, vsaj zame je tako.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49807
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11945 krat
Prejel zahvalo: 6927 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 198

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a Marholt » 10 Apr 2021, 21:14

VolkD je napisal/-a:Na srečo ima T-2 to urejeno čudovito.


Meni pri T2 marsikaj ne dela. Slabo omrežje, nedosegljiv ali zaseden. Klice prekine samo od sebe. Internet dostikrat slabo dela ali pa sploh ne. Sem hotel preveriti za 4 mesece nazaj porabo v gostovanju in je ne morem. Po politiku poštene uporabe za gostovanje v tujini pa piše, da se to preverja za pretekle 4 mesece. Zdaj trdijo, da kršim to politiko in mi bodo začeli zaračunavati pribitke za tujino. V pogojih pa imajo zapisano, da se to politiko krši, če imaš višjo porabo IN višjo prisotnost v tujini. Jaz pa imam višjo prisotnost doma. Jim pišem, da naj mi pošljejo dokaz, pa mi ta dokaz hočejo zaračunati.
Pri hofer omrežju nisem imel takih problemov, pa podroben izpisek za odhodne klice tudi imajo. Tako da, takoj ko bo možno, grem vstran od T2.

Za T2 nisem edini. Moja boljša polovica si je morala ročno izbrati mobitel omrežje, da je normalno dosegljiva in da ji v Mariboru dela internet. Sodelavcu so tudi rekli, naj si ročno izbere omrežje, da nebo imel težav.
Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena.
Nekaterim sem poznan pod vzdevkom ticla.
Uporabniški avatar
Marholt
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:52
Kraj: Župečja vas
Zahvalil se je: 107 krat
Prejel zahvalo: 129 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a Lojz » 10 Apr 2021, 21:16

S53AL je napisal/-a:Rabim za nazaj kdaj sem nekoga klical in me preseneti to obvestilo. Se pravi rabim nov paket ali kako? Če sem plačal položnico in kdaj pa lahko vidim.
Kako je pri ostalih operaterjih?

Ne vem kateri paket uporabljaš. Pri meni zgodovina klicev za GSM in stacionarni telefon deluje. Imam pa paket Še več-EON Full.
Na tvoji sliki je sicer videti, da si izbral Unifon, namesto zgodovina klicev :_think
Priponke
Telemach_GSM.jpg
Unifon.jpg
Telemach_stacionar.jpg
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz
 
Prispevkov: 609
Pridružen: 06 Mar 2015, 23:40
Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 83 krat
Prejel zahvalo: 195 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Apr 2021, 21:22

Marholt je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:Na srečo ima T-2 to urejeno čudovito.


Meni pri T2 marsikaj ne dela.
Ti si verjetno specifičen, ker greš mnogokrat v tujino. Sicer pa T-2 gostuje pri Telekomu. Torej so povezave približno enake kot pri Telekomu.
Ampak pustimo zdaj to, tu je govora o tem kakšen pregled nad tem koga si kdaj klical. In to imajo urejeno zgledno.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49807
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11945 krat
Prejel zahvalo: 6927 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 198

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a S53AL » 10 Apr 2021, 21:56

@Lojz, imam mobilni paket več. Od tistih štirih možnosti, tam kjer si označil z puščico NE deluje nobena.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2364
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 925 krat
Prejel zahvalo: 128 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a Marholt » 10 Apr 2021, 22:06

VolkD je napisal/-a: Sicer pa T-2 gostuje pri Telekomu. Torej so povezave približno enake kot pri Telekomu.
Ampak pustimo zdaj to, tu je govora o tem kakšen pregled nad tem koga si kdaj klical. In to imajo urejeno zgledno.


Ni problem moč signala, ampak kako te registrirajo v omrežju. Težavo imajo, če preklaplja med različnimi omrežji in njihov SW zablokira. Za Maribor vem, da imajo svojo T2 omrežje in Telekomovo omrežje v uporabi. In če je T2 omrežje preslab signal, preklopi na Telekom. Tam je sodelavec doma in so mu razložili, da je to glavni problem.

Seznam koga sem kdaj klical, pa sem tudi napake že našel. Na seznamu je včasih vidno, kot da sem sam sebe klical. Pa tudi, porabljene enote iz tujine in koliko sem porabil v Sloveniji, si moram sam preračunati. Ni takoj razvidno iz tega seznama. Ker za tujino takoj vidim, za Slovenijo pa moram od skupnih odštet porabljene iz tujine in ene enote so v sekundah, ene v minutah. Tako da za mene, to sploh nimajo zgledno narejeno.
Priponke
klical sam sebe.png
Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena.
Nekaterim sem poznan pod vzdevkom ticla.
Uporabniški avatar
Marholt
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:52
Kraj: Župečja vas
Zahvalil se je: 107 krat
Prejel zahvalo: 129 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a Lojz » 10 Apr 2021, 22:14

S53AL je napisal/-a:@Lojz, imam mobilni paket več. Od tistih štirih možnosti, tam kjer si označil z puščico NE deluje nobena.

Če imaš mobilni paket, potem pod menijem telefonija nič ne dela, ker je to mišljeno za stacionarni priključek. Moraš pogledat pod meni mobilna - zgodovina porabe.
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz
 
Prispevkov: 609
Pridružen: 06 Mar 2015, 23:40
Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 83 krat
Prejel zahvalo: 195 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a S53AL » 10 Apr 2021, 22:37

Lojz je napisal/-a:
S53AL je napisal/-a:@Lojz, imam mobilni paket več. Od tistih štirih možnosti, tam kjer si označil z puščico NE deluje nobena.

Če imaš mobilni paket, potem pod menijem telefonija nič ne dela, ker je to mišljeno za stacionarni priključek. Moraš pogledat pod meni mobilna - zgodovina porabe.


In to mi niso vedeli na centru povedat :_banghead Sam sem se pa tudi zapiknil v tista štiri polja :oops:
Lahko bi pa še tiste tri zadnje številke prikazali, ne pa xxx.
Lojz, hvala.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2364
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 925 krat
Prejel zahvalo: 128 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a reber » 11 Apr 2021, 11:42

Zadnje 3 cifre so zakrite zaradi enega starega zakona o varovanju osebnih podatkov. Pri Telesmehu so še "za cajtom" ker ta zakon je bil dopolnjen in za osebne številke zakrivanje ni potrebno, za službene številke kjer več oseb uporablja isti telefon, pa še vedno velja zakrivanje. Zakrivanje je popolnoma odveč, ker firma ima lahko nekakšno centralo, ki beleži vse klice oziroma promet, torej je zakrivanje brez veze. Enako velja za zakrivanje pri mobilnem telefonu, ker že sam telefon beleži veliko več kot lahko sami vidimo...

Pri T-2 je zgodovina pregledna, lepo se vidi zgrešene klice, tudi če imam narejeno preusmeritev... imam sicer eno škatlico priključeno na linijo, ki mi beleži številke, datum in čas. Uporabljam izključno stacionarni telefon, mobilnega že dolgo ne več.

Da pri Telesmehu marsikaj ne dela je to popolnoma običajno zanje, pri T-2 v glavnem deluje vse, tudi butaste izgovore znajo servirat, kot da bi kopirali Telesmeh. Administracija je marsikje gnila, z vsemi operaterji je najbolje delat samo pismeno, v primeru reklamacij in tudi sicer, da obstaja dokaz o komunikaciji in korespondenci.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber
 
Prispevkov: 1488
Pridružen: 17 Mar 2015, 21:30
Kraj: Bled
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 458 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a Marholt » 11 Apr 2021, 11:58

reber je napisal/-a:
Pri T-2 je zgodovina pregledna, lepo se vidi zgrešene klice, tudi če imam narejeno preusmeritev...

Jaz zgrešenih klicev sploh ne vidim v njihovi zgodovini. Vidim samo klice, na katere sem se javil ali pa klicane številke, na katere so mi odgovorili.
Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena.
Nekaterim sem poznan pod vzdevkom ticla.
Uporabniški avatar
Marholt
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:52
Kraj: Župečja vas
Zahvalil se je: 107 krat
Prejel zahvalo: 129 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a S53AL » 11 Apr 2021, 14:33

Meni ne beleži zgrešenih klicev niti klice, če se mi na drugi strani nobeden ne oglasi. Včasih imam pogovor cca. 1h15m zaokroži mi pa na 2h.
Že od jutra sprobavam neke fore, pa me do sedaj še ni v dnevniku za današnji dan. Kaže mi pa tudi, da imam omejene klice v druga omrežja, kar pa ni res.
Včasih je bilo to bolje pošlihtano.
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 2364
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 925 krat
Prejel zahvalo: 128 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a Alex » 11 Apr 2021, 19:17

Jaz sem pri T2. V moji vasi imajo eno ali dve bazni postaji. In ko sem pojamral, da me prekinja
ali pa da nisem dosegljiv so mi vljudno svetovali, da se naj preklopim na Telekom, ki ima v moji
vasi več baznih. In sem se, preklopil. Od tu naprej brez težav, samo namesto T2 mi sedaj na lcd
telefona leti napis Telekom - T2. Je pa res, da je to moteče, če si v gostovanju - v avtomobilu.
Če želim nekoga poklicat mi vedno teži, da sem v roumingu in da če res želim nekoga klicat. Ja
seveda.
lpa
Alex
 
Prispevkov: 459
Pridružen: 04 Feb 2015, 17:00
Kraj: Slovenska Bistrica
Zahvalil se je: 231 krat
Prejel zahvalo: 67 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Telemach - zgodovina klicev

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Apr 2021, 20:08

Alex je napisal/-a: Je pa res, da je to moteče, če si v gostovanju - v avtomobilu.
Če želim nekoga poklicat mi vedno teži, da sem v roumingu in da če res želim nekoga klicat. Ja
seveda.
To se da nastavit, da ne teži več.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49807
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11945 krat
Prejel zahvalo: 6927 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 198


Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost