Android brskalnik

Vse kar ne gre v zgoraj naštete rubrike.

Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 22 Mar 2019, 13:58

Za vklop luči pred hišo s telefonom preko WiFi in ESP s klikom na ikono na namizju, sem si dol potegnil URL Shortcut ki na moj domači IP pošlje spodnje zaporedje:

Pošlje se sledeče:
Koda: Izberi vse
{
"log": "GPIO 12 Set to 1",
"plugin": 1,
"pin": 12,
"mode": "output",
"state": 1
}


Zadeva deluje BP, me pa moti, ker ta "makro" v browserju odpre nov zavihek, ki ga moram potem vsakič posebej ročno zapirat.
Je možno v ta "makro" na koncu vnesti še dodatno vrstico z ukazom, ki bi po pošiljanju vseh tistih ukazov na ESP, ta nov zavihek tudi zaprl?
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 22 Mar 2019, 20:02

Pa še to ... da se tisti makro izvede v brskalnik vpišem:

Koda: Izberi vse
http://192.168.2.203/control?cmd=GPIO,12,1


Bi lahko tukaj kaj dodal, da se novo-odprti zavihek po izvedbi spet zapre?
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 24 Mar 2019, 07:45

Sicer ne razumem vsega kar si napisal oz. Kako imas narejeno.
Jaz imam nekaj podobnega in zadevo resujem s Http post in get metodo ter programom, ki je za android in apple (httpbot) v katerega napisem parametre za odpiranje vrat.
Za android vem da je program se boljsi. Vendar se trenutno ne spomnim imena. Prilozim ko bom vedel.
Priponke
0CA9307C-415F-4C87-869E-A2128B655727.jpeg
C39C6602-5478-4FB2-AC8B-216A8C7BA80D.jpeg
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 501
Pridružen: 18 Maj 2015, 17:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 47 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 24 Mar 2019, 11:03

Zadeve ponavadi opišem podrobno in zato včasih izpade komplicirano :)
Bom poizkusil napisat na kratko ...

V brskalnik vpišem "http://192.168.2.203/control?cmd=GPIO,12,1"

Odpre se nov okno/zavihek v katerem piše:
"log": "GPIO 12 Set to 1",
"plugin": 1,
"pin": 12,
"mode": "output",
"state": 1


To mi potem na ESPju vklopi izhod GPIO 12

Sedaj pa me zanima kaj bi moral še vpisat, da se ta novi zavihek po izvedbi ukaza, tudi sam zapre?
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a miharix » 24 Mar 2019, 11:41

MocnikG je napisal/-a:Za android vem da je program se boljsi. Vendar se trenutno ne spomnim imena. Prilozim ko bom vedel.

Se mogoče spomniš če je to ta: https://play.google.com/store/apps/deta ... cuts&hl=en (HTTP Request Shortcuts)

Iztok je napisal/-a:Sedaj pa me zanima kaj bi moral še vpisat, da se ta novi zavihek po izvedbi ukaza, tudi sam zapre?

V HTML odgovora, dodaj še javascript
https://www.w3schools.com/jsref/met_win_close.asp

Bi pa jaz na tvojem mestu menjal aplikacijo, zgornja zgleda, da ponuja to kar rabiš (možnost ikone na namizju za vsak url, tihi klic,...)
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1239
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 447 krat
Prejel zahvalo: 355 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 73

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 24 Mar 2019, 11:58

miharix je napisal/-a:V HTML odgovora, dodaj še javascript
https://www.w3schools.com/jsref/met_win_close.asp

Bi pa jaz na tvojem mestu menjal aplikacijo, zgornja zgleda, da ponuja to kar rabiš (možnost ikone na namizju za vsak url, tihi klic,...)

App (HTTP Request Shortcuts) mi prav tako odpre novo okno/zavihek, ki ostane ...

... z dodajanjem javascriptov v html pa nimam nobenih izkušenj in znanja :_dunno
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a miharix » 24 Mar 2019, 12:26

Zanimivo, meni spletno, odpre le če posebej izberem "execute using" "browser" namesto privzeto "app" (tam imaš še nato response type "ignore response (run silenty)")
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1239
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 447 krat
Prejel zahvalo: 355 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 73

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 24 Mar 2019, 14:26

miharix je napisal/-a:Zanimivo, meni spletno, odpre le če posebej izberem "execute using" "browser" namesto privzeto "app" (tam imaš še nato response type "ignore response (run silenty)")

Imaš prav ... ker gre zadeva preko neta sem avtomatsko izbral execute using "browser" namesto "app" ...

@ Miha, to je točno tisto kar sem iskal - THX :)
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 25 Mar 2019, 08:15

miharix je napisal/-a:
MocnikG je napisal/-a:Za android vem da je program se boljsi. Vendar se trenutno ne spomnim imena. Prilozim ko bom vedel.

Se mogoče spomniš če je to ta: https://play.google.com/store/apps/deta ... cuts&hl=en (HTTP Request Shortcuts)


Ja točno ta.
*Sent*from*my* iPhone.
*Sent*from*my* Linux.
*Sent*from*my* room.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 501
Pridružen: 18 Maj 2015, 17:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 47 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a jerjur » 25 Mar 2019, 08:34

Aplikacija, ki dela točno to kar bi ti rad.
http://www.jereb-e.si/octopuspi
Avtomatika je zakon
jerjur
 
Prispevkov: 235
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:38
Kraj: Žiri
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 133 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 136

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 25 Mar 2019, 11:02

jerjur je napisal/-a:Aplikacija, ki dela točno to kar bi ti rad.
http://www.jereb-e.si/octopuspi

Misliš, da je to kompatibilno z mojim SW in HW?

Točno tisto kar sem iskal sta mi predlagala Močnik in Miha. Ne rabim neke obsežne app s posebnim zagonom, z velikimi izbirami, pod-okni, vpisi passwordov, itd. ampak nekaj kar lahko med vožnjo avta najhitreje s čim manj gledanja na telefon - torej varno, in hitro naredim - kot bi npr. vklopil klimo in spremenil temp. v kabini. Pomembna mi je samo izvršilna ikona na namizju - simple one-click :)

To imam namreč tudi za odpiranje/zapiranje garažnih vrat, ker mi je domet original daljinca malo prekratek ... za pregled posameznih temp., vlage, plinov, stanja aparatov, itd. pa že imam drugo obsežno app.
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a jerjur » 25 Mar 2019, 16:52

Iztok je napisal/-a:Misliš, da je to kompatibilno z mojim SW in HW?

Rpi 2 ali 3.
Avtomatika je zakon
jerjur
 
Prispevkov: 235
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:38
Kraj: Žiri
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 133 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 136

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 25 Mar 2019, 18:36

jerjur je napisal/-a:Rpi 2 ali 3.

Dela mi na obeh verzijah - na trojki seveda malo hitreje. Ukaz, ki sem ga iskal v tej temi pa gre itak mimo RPi, iz spleta preko routerja WiFi direkt na ESP preko ustreznega porta vpisanega že v router.

Problem bi bil najbrž na koncu - v ESP modulčkih ker je v njih FW: ESPEasy v2.0.0-dev12
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Lojz » 01 Okt 2020, 08:27

@Iztok
Vidim/berem, da veliko uporabljaš Espeasy FW. Katero verzijo pa konkretno uporabljaš in kateri HW modul?
Tega, tega, tega ali kaj drugega?
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz
 
Prispevkov: 549
Pridružen: 06 Mar 2015, 22:40
Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 74 krat
Prejel zahvalo: 159 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 01 Okt 2020, 10:34

Zadnja tri leta nisem nič spreminjal, ker mi zadeve delujejo tako kot sem želel in načrtoval.

Uporabljam FW ESPEasy_v2.0.0-dev12, HW pa ESP8266 ESP-202 Test Board https://www.ebay.com/itm/2-Stucke-ESP8266-Wifi-Serieller-Dev-Kit-Entwicklungsboard-Test-Wireless-Board-fp/232762224518
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 08 Jan 2021, 15:03

Po skoraj dveh letih brezhibnega delovanja app HTTP Request Shortcuts na ESPje se je začela zadeva nekaj zatikat - v routerju ali ESPjih nisem spreminjal nič.
Večinoma uporabljam na telefonu samo tri ukaze - ikone, ki pošljejo sledeče ukaze:

Koda: Izberi vse
Vklop luč -      GET http://iztok62.ddns.net:8073/control?cmd=GPIO,13,1
Izklop luč -     GET http://iztok62.ddns.net:8073/control?cmd=GPIO,13,0
Imp.gar.vrat -   GET http://iztok62.ddns.net:8071/control?cmd=pulse,12,1,800


Če tak ukaz pošljem iz PCja v Firefoksu takoj po izvršitvi dobim odgovor:
Koda: Izberi vse
{
  "log": "GPIO 13 Set to 1",
  "plugin": 1,
  "pin": 13,
  "mode": "output",
  "state": 1
}

V androidu pa po uspešni izvršitvi ukaza na spodnjem delu home ekrana čez sekundo samo napiše: "Luč ON executed".

Do tukaj je vse OK.
...

Zadnje tedne pa mi po pošiljanju takšnega ukaza iz androida kar nekaj melje - ukaz pa se ne izvrši.
Čez par sekund pa na tel. izpiše le:
Koda: Izberi vse
Luč ON failed: unexpected end of stream on
Connection{iztok62.ddns.net:8073, proxy=DIRECT
hostAddress=iztok62.ddns.net/89.143.39.94:8073
cipherSuite=none protocol=http/1.1} \n not found:
limit=0 content=...


Zanimivo pa je to, da se ukaz iz avta preko mobilnega omrežja vedno izvrši BP, doma ko je tel. v dosegu
mobilnega omrežja in hkrati domačega WiFi pa nekaj zakvačka ...

Predvidevam, da sem problem dovolj podrobno opisal, da mi kakšen poznavalec IoT lahko napiše v čem bi bil lahko problem :)
Ne bi pa rad, da bi doma stalno izklapljal in vklapljal mob. omrežje, ko grem od doma.

P.S. DDNS naslov je v opisu spremenjen, da mi ne bi preveč odpirali vrat ... :D
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a miharix » 08 Jan 2021, 15:42

Iztok je napisal/-a:Zanimivo pa je to, da se ukaz iz avta preko mobilnega omrežja vedno izvrši BP, doma ko je tel. v dosegu
mobilnega omrežja in hkrati domačega WiFi pa nekaj zakvačka ...


Imaš še kak telefon? To meni bolj diši po težavi kake posodobitve telefona.
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1239
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 447 krat
Prejel zahvalo: 355 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 73

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 08 Jan 2021, 16:10

miharix je napisal/-a:Imaš še kak telefon? To meni bolj diši po težavi kake posodobitve telefona.


Čisto možno. Ko sem instaliral to app sem ravno kupil novega Samsung Note9, ki pogosto ponuja posodobitve in jih tudi odobrim.

Bom poizkusil s starim SGS5, če ga bom uspel še zagnat ...
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 08 Jan 2021, 22:02

Iztok je napisal/-a:... Bom poizkusil s starim SG S5, če ga bom uspel še zagnat ...


Sem instaliral še na starega SG S5. Tam dela BP in celo hitreje izvede ukaze. Brez težav jih izvede tudi preko nemškega operaterja (mobilno podatkovno gostovanje) katerega SIM imam v S5 ...

Se pravi je problem v updejtih novega N9 ?
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a miharix » 08 Jan 2021, 23:30

Iztok je napisal/-a:Ko sem instaliral to app sem ravno kupil novega Samsung Note9, ki pogosto ponuja posodobitve in jih tudi odobrim.

Ali katera od posodobitev - torej težava celega telefona
ali pa ta app ima težavico z tem telefonom ali katero posodobitivjo

Za test bi si jaz dal na Note9 v brskalnik bližnjice za te 3 ukaze, in opazoval če tudi tam zeza
->če zeza je težava v telefonu globalno, sicer samo ta app
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 1239
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 447 krat
Prejel zahvalo: 355 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 73

Re: Android brskalnik

OdgovorNapisal/-a Iztok » 08 Jan 2021, 23:39

Bom poizkušal jutri ...

Zaenkrat THX :)
ʇɥıs ıs ʇɥǝ ןɐsʇ ʇıɯǝ ı qnʎ ɐ ʞǝʎqoɐɹp ou ǝqɐʎ
Uporabniški avatar
Iztok
 
Prispevkov: 2592
Pridružen: 04 Feb 2015, 01:00
Kraj: LJ
Zahvalil se je: 730 krat
Prejel zahvalo: 590 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 117


Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost