Stran 1 od 1

Windows phone in MS account

OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2016, 22:39
Napisal/-a Jakey
To, da so Windows phone-i pravi posiljevalci s tem Microsoftovim accountom - je jasno že dolgo. Pravzaprav že kar od obstoja modelov Lumie.

Da so pa brutalni posiljevalci in potencialni morilci, pa ugotavljam že zadnje ~1 leto. Zadeva je sledeča:

Januar 2015: Telefon dam na popravilo (pod garancijo) in ga prejmem nazaj. Ne glede na to, koliko sem se trudil dopovedovati na Mobitelu, da ne želim, da mi posodobijo OS, so mi ga. Pravtako sem izgubil vse podatke, ki so bili tisti čas shranjeni gor (številke, sporočila, datoteke). Ok, preživim.

Februar 2015: Skušam si povrniti oz. povračati aplikacije nazaj, tj: adobe reader, shazam in še nekaj malenkosti (ok, adobe mi je resnično potreben)..uglavnem, sami zastonjski programi, kar pa sicer ni relevantno tukaj. Jebeni MS Account. Vpisat se morš, če želiš cuknit program za prepoznavanje glasbe. Resno? Ok. Kreiram + se vpišem z uporabniškim imenom jhsdghsagdj@microsoft.com (ali nekaj podobnega), geslo dosti podobno. Nakar me zavrne (ponovno), da programa ne morem skinit zaradi starševskega nadzora. Resno?

Kdo zdaj tu koga =be? In zdaj sem že 1 leto brez aplikacij (ne, to ne pomeni, da sem lahko brez njih še naprej, samo dopizdilo mi je biti brez), ko se želim vpisati z drugim oz. nekim dejanskim uporabnim MS accountom (pravzaprav nečim, s čimer bom lahko skinil aplikacije)..nakar naletim na tole:
razdelek "Before you sign in for the first time..."

Check out the list below and make sure you're signing in with the Microsoft account you want to use on your phone. If you decide to sign in with a different one later, you'll need to reset your phone to its factory settings, and you'll lose any apps and any files you haven't backed up.


Torej sem trenutno na točki, kjer ne morem niti naprej, niti nazaj, brez da nebi izgubil podatkov. Torej, zanima me: Kako lahko obdržim kontakte IN sporočila, ter istočasno še ponastavim telefon na tovarniške nastavitve?

Lahko tudi z drugimi besedami: Želim obdržati kontakte IN sporočila, rad bi pa še nalagal aplikacije. Kaj mi je storiti?

Re: Windows phone in MS account

OdgovorObjavljeno: 30 Jun 2016, 22:48
Napisal/-a Jakey
Res nobenega?

Re: Windows phone in MS account

OdgovorObjavljeno: 01 Jul 2016, 10:07
Napisal/-a bpavsic
Kaj ti naj povemo... Sem poskusil in na moji Nokii ne morem spremenit accounta. Ampak to je v bistvu zadnja stvar, ki bi jo želel naredit, ker sem že v štartu uporabil svoj pravi mail-account. Ta je povezan z M$, pa tudi z Googlem (ker so me tam "brutalno posilili", če sem želel namestit kaj na Android tablico) pa tudi z Appleom (ker so me "brutalno posilili" z njihovim accountom, če sem želel nekaj sprogramirat). Če tako gledam nazaj, se praktično sam sebi smilim, kaj delajo z mano. Ko bi vsaj bila taka bejba, kot jo imaš v profilu...

Zdaj pa še malo zares. Ja, zgleda res ne gre spremenit accounta, ko ga enkrat nastaviš. Se strinjam, je "nerodna" zadeva, lahko bi bila bolje rešena z M$ strani. Ampak niti pod razno pa ni tak deal-breaker, kot ga predstavljaš ti.
Si mogoče poskusil pognat aplikacijo "Transfer my Data". Ko jo poženeš, imaš spodaj desno "...". Če jih pritisneš, imaš možnost "Import from sd card", "Export to sd card". Če se prav spomnim, mislim, da ne shrani poslanih smsov ampak samo prejete.

Re: Windows phone in MS account

OdgovorObjavljeno: 01 Jul 2016, 12:53
Napisal/-a Jakey
Hmm..tole z data transferjem mi je všeč. Ampak deluje samo med "novin" in "starim" windows phone-om. Bi lahko namesto novega uporabil računalnik z BT?

Re: Windows phone in MS account

OdgovorObjavljeno: 01 Jul 2016, 13:28
Napisal/-a bpavsic
Poskusi naredit export in poisci le-tega na SD kartici. Mogoce se da pretvorit/prebrat s kaksnim programom.

Re: Windows phone in MS account

OdgovorObjavljeno: 01 Jul 2016, 16:00
Napisal/-a igo
... If you decide to sign in with a different one later, you'll need to reset your phone to its factory settings, and you'll lose any apps and any files you haven't backed up. ...
Jaz to razumem kot namig za izdelavo varnostne kopije.
Ključno vprašanje je le, kaj se bo zgodilo, če boš poskušal restavrirati varnostno kopijo, ki je bila izdelana z enim računom, na telefon, ki dela z drugim računom.

Naredi varnostno kopijo nečesa in jo pošlji na "preizkušnjo" kateremu forumašu z Win telefonom.

Re: Windows phone in MS account

OdgovorObjavljeno: 02 Jul 2016, 08:40
Napisal/-a bpavsic
Se že zarado Jakey-a želel poskusit na svojem telefonu ampak sta pri meni ti 2 opciji (import/export) sivi, ker nimam sd-kartice... Je prerastla telefon in poganja orangePi...
Me pa vseeno zanima, v kakšnem formatu so izvoženi podatki.

Btw... hčerka je danes priskakljala do mene s svojim HTCjem, ker jo je spraševalo za "neko geslo". Opazil sem (ko je pred časom "podedovala" moj telefon), da ima še vedno moj Google account. Ko sem ga želel spremenit na njenega, ni šlo. Lahko sem ga dodal, nisem pa mogel odstranit tistega prvega. Edina varianta bi naj bila factory reset (hm... deja vu?). V glavnem, ista zadeva kot Windows Phone.

@Jakey
Glede na info tukaj (Now you can send the back-up files (.vcf or .vmsg) to an external SD card.), bi se naj pri exportu ustvarile datoteke ".vcf". Google mi je na hitro razložil, da lahko le-te naložiš v Outlook, gmail, iCloud, Excel itd... Mislim, da ne bi smelo predstavljat velike težave spravit teh podatkov na računalnik. Mogoče ne preko BT ampak enostavno skopiraš vsebino sd-kartice preko nekega card-readerja ali pa kar z usb kablom.