Polnilec 5V/3A

Popravila, zamenjave, napajalniki, SIM kartice,...

Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a Kroko » 29 Jan 2016, 15:56

Kje bi lahko dobil polnilec ki ima 5V in 3A? Zanimam me tako omrežni kot avtomobilski.

Toliko se lahko polni Nexus 6p preko USB C 3.1 konektorja.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4375
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 635 krat
Prejel zahvalo: 1424 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a kobranka » 19 Mar 2016, 19:09

Jaz sem enega 2 amperskega seciral kar od upokojenega routera. Kabel, ki sem ga potreboval za v telefon pa cviknil proč iz pokvarjenega polnilca.

Za avto polnilec ti pa ne znam najbolje svetovat. Po moje bi bila še najboljša izbira tisti avto napajalnik/adapter, ki premore veliki klasični USB vhod oz. 2.

Kolikor vem je važna samo napetost, da je v mejah tolerance, drugo ni važno, ker zna sam telefon prekiniti polnjenje do baterije, kadar je ta polna.
kobranka
 
Prispevkov: 1734
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 407 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a kobranka » 06 Jul 2016, 10:00

Še eno zadevo sem nekje videl. Ponavadi te naprave ne polnijo s polnim tokom, če je v uporabi kakšna bolj pametna tehnologija ali pa PC. Takrat moraš zvezat skupaj data- in data+ kabla.

Nekaj na to temo je na Youtube pod naslovom: „Inside a uCharger Hi-speed charging adaptor, and making your own.”
kobranka
 
Prispevkov: 1734
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 407 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a rafaellsi » 06 Jul 2016, 13:52

In te naprave lahko ponijo z naptostjo tja do 20V ....
rafaellsi
 
Prispevkov: 380
Pridružen: 19 Jan 2015, 01:44
Kraj: Gorenjska
Zahvalil se je: 15 krat
Prejel zahvalo: 38 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 41

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 06 Jul 2016, 14:08

Ebay ni ok?

Npr. http://www.ebay.de/itm/5V-3A-USB-Wand-A ... SwOfxXA7Pq

http://www.ebay.de/itm/5V-3A-LED-Car-Ch ... SwZVhWRIQN

Potem pa kupiš še komplet kitajskih USB-C kablov, je tako ali tako potrebno nasičiti prostor z USB-C kabli tako kot imamo sedaj micro USB za vsakim vogalom. :mrgreen:
MarkoM
 
Prispevkov: 859
Pridružen: 29 Jan 2015, 13:11
Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 167 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a mujo » 06 Jul 2016, 14:46

Za polnjenje z večjim tokom preko USB je potrebno imeti polnilec in napravo, ki se med seboj zmenita kak tok bo tekel. Zadeva je kompleksna, in kratko sklenti D+ in D- v tem primeru ne pomaga.
Več o tem je napisano na strani Universal Serial Bus
mujo
 
Prispevkov: 734
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 150 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a kobranka » 07 Jul 2016, 11:13

Ker tu govorimo o polnilcih/napajalcih, ne o PCju, ne kratkostično, trajno zvežeš data kabla na strani proti napravi, ki se polne.

Polnilec za male jabolčne naprave pa ima cel kup elektronike zato, da ne moreš uporabiljati drug polnilec. V resnici ima zadeva pri vezavi rešeno preko uporovnega delilnika, kateri sproti določa tok.
kobranka
 
Prispevkov: 1734
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 407 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a mujo » 07 Jul 2016, 12:32

kobranka,
Ne drži. USB standard definira kako se naprava (telefon) in polnilec (računalnik, avto polnilec, polnilec za vtičnico, ...) med seboj zmenita o dostavi energije.
Ena izmed možnosti je, kot si napisal, kratko skleniti D+ in D-. Vendar je v tem primeru tok omejen na 1A (če se prav spomnim). Za večje tokove (kot želi Kroko) pa se morata zmeniti (po USB 3.1).
mujo
 
Prispevkov: 734
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 150 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 14 Jul 2016, 00:11

Kakšno je stanje z polnilcem Kroko? Si dobil kar si pričakoval?
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1692
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a Kroko » 14 Jul 2016, 10:12

Nisem. Še vedno je originalni polnilec edini, ki spravi telefon v "rapid charge" način.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4375
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 635 krat
Prejel zahvalo: 1424 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 14 Jul 2016, 10:27

Jaz podobno iščem na za Nexus 6 (ne P), pa tudi ne najdem koristnega.

Je pa bil ta charger na seznamu 10 "must have" stvari za Nexus 6.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1692
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a kobranka » 18 Jul 2016, 10:42

mujo je napisal/-a:kobranka,
Ne drži. USB standard definira kako se naprava (telefon) in polnilec (računalnik, avto polnilec, polnilec za vtičnico, ...) med seboj zmenita o dostavi energije.
Ena izmed možnosti je, kot si napisal, kratko skleniti D+ in D-. Vendar je v tem primeru tok omejen na 1A (če se prav spomnim). Za večje tokove (kot želi Kroko) pa se morata zmeniti (po USB 3.1).

Če te prav zastopim potem potrebuješ kupiti kabel 3.1 iz Standard-A na Type-C. Sam polnilec tudi, če ima tokovne zaloge 5 amperov ti nič ne pomaga, ker bo z navadnim dvožilnim kablom polnil le do 0,9 ampera v najboljšem primeru.
kobranka
 
Prispevkov: 1734
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 407 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 18 Jul 2016, 10:50

Moj nexus 6 ima usb mikro in ga charga z 3A njihov charger. Zmenita se pa preko usb komunikacije za 3A.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1692
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a mujo » 18 Jul 2016, 11:43

kobranka,
Tako. Bistvo je, da se napravi morata zmeniti kako in kaj. Brez komunikacijskih povezav pa ne gre.

Punca ima pravtako Nexus 6P. Orginalni polnilec polni hitro (verjetno 3 A), prenosna baterija malo počasneje (verjetno 2 A), vse ostalo pa počasi (verjetno 1 A).
mujo
 
Prispevkov: 734
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 150 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 18 Jul 2016, 11:44

Vidim, da vsak ima nekaj, mogoče ima tudi kdo to.
3A charger za avto, ki preverjeno dela z 3A.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1692
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a Kroko » 18 Jul 2016, 11:48

Pri avto chargerjih so mene do sedaj še vedno nategnili. Piše 3A, dela pa 2x1.5A. Sem precej iskal pa nič našel.
Če pa kakšnega najdeš (avto ali omežje) mi pa le sporoči :-)
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4375
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 635 krat
Prejel zahvalo: 1424 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Jul 2016, 11:59

Kroko je napisal/-a:Pri avto chargerjih so mene do sedaj še vedno nategnili. Piše 3A, dela pa 2x1.5A. Sem precej iskal pa nič našel.
Če pa kakšnega najdeš (avto ali omežje) mi pa le sporoči :-)
Jaz sem obupal. Nehal sem to iskati in sem se preusmeril na energy packe. Zdaj imam tri. Škoda samo, ker zraven nih trpajo LED diode. Ene za svetlobne efekte, z drugimi naj bi si pa svetil. Pa ni omembe vredno svetlobe.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 34837
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6945 krat
Prejel zahvalo: 4296 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 18 Jul 2016, 12:11

Jaz sem enega kitajskega imel kao 2.1A in 1A pa mi na 1A izhodu (itak sta oba izhoda vzporedno vezana, ne vem kaj je fora da piše 2.1A in 1A) omogoča okoli 1200mA polnilnega toka, če odštejem porabo telefona okoli 300-400mA je skupaj okoli 1500-1600mA.

Povezal sem pa D+ in D- skupaj ter po shemi kot jo ima apple sem le fiksiral D+ in D- skupaj na potencial 2.5V.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1692
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a S56FPW » 18 Jul 2016, 12:39

a bo treba doma narediti take ki sigurno dajo 3A od sebe
http://lea.hamradio.si/~s56fpw/
Uporabniški avatar
S56FPW
 
Prispevkov: 478
Pridružen: 27 Jan 2015, 00:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 134 krat
Prejel zahvalo: 213 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 18 Jul 2016, 12:46

S56FPW je napisal/-a:a bo treba doma narediti take ki sigurno dajo 3A od sebe


Če veš, kako se pravilno zmeniti preko USB-ja, se javim da narediš :D
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1692
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 18 Jul 2016, 13:00

Po specifikacijah je USB BC 1.2 max 7,5W. Prav tako vsi kabli. USB Power Delivery (bo) omogočal 100W+. Negotiation gre le po Vbus, data linije niso v uporabi. USB tip C prenese do 3A (15W).

Če se bo kdo lotil delat, je tu komplet dizajn (sheme, PCB, ...): http://www.ti.com/tool/tida-00630

Glej tudi
http://www.usb.org/developers/docs/usb2 ... 040816.zip
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 9878
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1349 krat
Prejel zahvalo: 3330 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 203

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Jul 2016, 13:00

tilz0R je napisal/-a:Če veš, kako se pravilno zmeniti preko USB-ja, se javim da narediš :D
Jaz bi bil zadovoljen tudi s takim, ki se nič ne pogovarja. Enostavno dopusti večji tok.
Trenutno precej bemtim nad napajalcem za mobilno kamero v avtu. Kamera se mi vsake toliko resetira, ker polnilec ne zmore ali pa generira nekaj, kar nebi smel.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 34837
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 6945 krat
Prejel zahvalo: 4296 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Polnilec 5V/3A

OdgovorNapisal/-a mujo » 18 Jul 2016, 13:32

VolkD je napisal/-a:Jaz bi bil zadovoljen tudi s takim, ki se nič ne pogovarja. Enostavno dopusti večji tok.

Nima veze če imaš napajalnik, ki je zmožen 100 A. Naprava in polnilec se morata zmeniti koliko toka bo teklo.
Glej povezave v tej temi.
mujo
 
Prispevkov: 734
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 150 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost