Asus X511

Popravila, zamenjave, napajalniki, SIM kartice,...

Asus X511

OdgovorNapisal/-a Burn22 » 15 Jan 2018, 14:38

Pozdravljeni!

Imam prenosnik Asus X551, ki ima vgrajeno baterijo. Problem je, ker se ne vklopi, niti LED diode ne svetijo.

- Napajalnik sem izmeril in deluje,
- Iz računalnika sem vzel baterijo,
- Ko napajalnik priklopim in izmerim napetost na kontaktih na matične plošče (+ in -), kamor priklopim baterijo, pokaže napetost 3V,

Je možno, da prenosnik ne deluje, ker je baterija zanič ?

Kje bi še lahko iskal napako ?


Hvala
Burn22
 
Prispevkov: 28
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:43
Zahvalil se je: 8 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Asus X511

OdgovorNapisal/-a S53AL » 15 Jan 2018, 16:13

Imam Asusa in dela brez baterije.
VAIO tudi dela brez baterije.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1701
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 670 krat
Prejel zahvalo: 72 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Asus X511

OdgovorNapisal/-a DusanK » 15 Jan 2018, 17:30

Začni od začetka.
Kakšno napetost da ven neobremenjen napajalnik? 19V DC?
Tako napetost bi moral imeti tudi, ko ga priklopiš v prenosnik.
Boš moral podreti toliko, da prideš do kontaktov napajalnega vtiča prenosnika in pomeriš, če ima tudi priklopljen 19V. Če nima, ti nekaj na plati požira ali ne deluje pravilno... mogoče ravno v delu pameti, ki polni/preklaplja baterijo.
Če imaš 19V in ti ne gori nobena lučka, tudi power ne, ko ga vklopiš, potem izklopi napajalni kabel, pritisni in drži gumb za vklop cca. 30 sek., nato zopet priklopi napajalnik (brez baterije seveda) in poizkusi ponoven vklop.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 3036
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 966 krat
Prejel zahvalo: 1645 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Asus X511

OdgovorNapisal/-a Burn22 » 15 Jan 2018, 18:59

Hvala. Sem vzel plato ven in malo premeril.

Napetost na kontaktih napajalnega vtiča je 19V.

S tem postopkom, da sem za 30s pritisnil gumb za vklop, sem ga ze 3x zbudil. Sedaj pa ne gre vec.

Torej je najverjetneje plata zanic ?

Lp
Burn22
 
Prispevkov: 28
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:43
Zahvalil se je: 8 krat
Prejel zahvalo: 2 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost