Stran 1 od 1

Reklame

OdgovorObjavljeno: 17 Avg 2019, 12:15
Napisal/-a SimonS
Pozdrav
Zadnje dni se mi na xx časa pojavi reklama čez cel zaslon. Že dolgo nisem instaliral nobene aplikacije, tako mi je zelo čudno s kje prihaja to. AVG tudi ne najde nič.

Re: Reklame

OdgovorObjavljeno: 17 Avg 2019, 13:00
Napisal/-a Carko
A so v teh reklamah vsi izdelki iz Banggood.com? Če da, potem imaš verjetno njihovo aplikacijo ali pa vklopljen notification za njihovo stran v Chrome ...

Edit: pojdi v Google Play -> Nastavitve -> Notifications. Preveri če je "Deals and promotions" vključen:

Re: Reklame

OdgovorObjavljeno: 17 Avg 2019, 13:20
Napisal/-a SimonS
Ne izdelki so celo za slovenske strani. Od Banggood nimam aplikacije. V nastavitvah od play imam izklopljeno obveščanje.
Saj reklame se pojavijo "le" 2-3x dnevno ampak vseeno bi se jih rad rešil

Re: Reklame

OdgovorObjavljeno: 17 Avg 2019, 13:30
Napisal/-a igo
Imaš aplikacijo GPS Averaging?
Samo odstrani jo in ponovno naloži.

Oglasi v njej so zelo agresivni in če malce podrsaš po napačnem delu zaslona, da sprožiš prikaz oglasa, se potem začne ta cirkus s samodejnimi celozaslonskimi oglasi.
Če nimaš vklopljenih podatkov in wi-fi-ja, zaslon le rahlo zasenči in postane neodziven na dotik, sicer pa naloži oglas.

Re: Reklame

OdgovorObjavljeno: 17 Avg 2019, 14:42
Napisal/-a SimonS
To imam
Bom odstranil, ker jo ne uporabljam pogosto.
Bom javil rezultate

Re: Reklame

OdgovorObjavljeno: 18 Avg 2019, 11:32
Napisal/-a SimonS
To je bilo krivo. Sedaj ne dobivam več reklam.
Bravo in hvala Igotu

Re: Reklame

OdgovorObjavljeno: 21 Avg 2019, 02:59
Napisal/-a igo
Nedavno sem nekemu geolovcu v sporočilu potožil, da imam obupne težave z natančnostjo GPS-a na telefonu, saj odstopa za 15 metrov.
Med pisanjem današnjega odgovora pa sem nekako do konca sestavil še eno trditev v zvezi s to nesrečno GPS Averaging , ki skoraj zagotovo drži.
Jutri bom preveril njeno resničnost, prilagam pa tisti del odgovora, ki se navezuje nanjo:

Citiram:

Odstopanje GPS se povečuje.
Tisti prosojno moder krog, znotraj katerega naj bi se nahajal na zemljevidu, ima ob Jasnem vremenu brez oblačka premer tudi 100 do 200 metrov, dejansko pa se nahajam celo izven tega kroga. Tudi 500 metrov stran sem že bil od prikazane lokacije na zemljevidu. Pri navigaciji to izgleda tako, da se "vozim" po brezpotjih, čez hribe in doline, ko sekam kakšno cesto, pa sploh ne uspe izračunati poti do cilja, saj se premaknem naprej.

Ampak ... v bistvu ... khmmm ....
To se ni zgodilo naenkrat, temveč zelo postopoma. Traja že več kot en mesec. Mislim, da se je začelo dogajati, ko sem odstranil aplikacijo GPS Averaging, s katero sem v "najboljših časih" določil lokacijo na 20 cm natančno.
Nato pa sem enkrat po nesreči podrsal po oglasu v njej, ki je sprožil izrazito agresiven odziv. Če nisem imel wi-fi-ja ali prenosa podatkov, se je zaslon večkrat na uro rahlo zasenčil in postal povsem neodziven na dotik (samo fizične tipke so delovale), sicer pa se je naložil oglas brez možnosti [X] za zaprtje z dotikom, (spet je bilo najvarneje pritisniti tipko).

No, nekako mi je po ene 3 tednih uspelo povezati oglase z GPS Averaging, zato sem ga odstranil in oglasi so uspešno izginili.
Da bi lahko bilo to z nenatančnostjo GPS-a posledica nekega ostanka aplikacije, pa sem pravzaprav resno pomislil šele na začetku pisanja tegale odgovora.
Tale cirkus z GPS pa je očitno ostal "v zahvalo" za izbris, samodejno instaliran in nekje skrit.

Na servisu (telefon imam 9 mesecev) so predlagali ponastavitev na tovarniške nastavitve, a s tem že 14 dni odlašam. Bom pa sedaj malo podrobneje pregledal aktivne procese.
Konec citata.


@SimonS:
Tisti predlog iz prejšnjega sporočila, da "odstrani in ponovno naloži GPS Averaging" pa popravljam v: "Odstrani in ne nalagaj več te aplikacije."

Re: Reklame

OdgovorObjavljeno: 21 Avg 2019, 06:45
Napisal/-a VolkD
Jaz nimam te aplikacije, a se mi dogaja dokaj podobno.
Ob zapiranju aplikacije (vseeno katere) se mi pojavi googlova reklama. Zelo zoprno, ker aplikacijo ponavadi zaprem zato, da bi odprl kakšno novo. Imam nekaj zastonjskih programčkov zato sem si pač mislil - ah,...davek mora biti. Vendar se mi zadnje čase dogaja, da pri zapiranju aplikacije telefon nekako zamrzne. Pravzaprav aplikacija izgine z ekrana, prikazati bi se morala slika z ikonami, a se ne. To traja malo več kot pol sekunde, nato pa se slika končno prikaže. Spočetka je bil čas krajši, zdaj pa je že konkretno moteč.

Ker na telefonu nimam nič, razen imenika, kar bi res pogrešal sem že razmišljal, da bi OS naložil ponovno.

Re: Reklame

OdgovorObjavljeno: 21 Avg 2019, 08:15
Napisal/-a igo
Pa je nekje ob robu reklame napis "Promotion" ?

Re: Reklame

OdgovorObjavljeno: 21 Avg 2019, 08:34
Napisal/-a VolkD
Ne vem, nisem opazil. Lahko da je, a jaz kar znorim in zaprem brez da bi pogledal.