Tega pa jaz nisem instaliral!

Vse v zvezi z operacijskim sistemom Android, vključno z rutanjem.

Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Jul 2020, 20:15

Screenshot_20200709-201240.jpg

A je to povsod, tudi pri vas ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49894
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11990 krat
Prejel zahvalo: 6956 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 204

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a mondxxi » 09 Jul 2020, 20:53

Poglej, če to gornje najdeš na seznamu storitev.
https://policies.google.com/terms/service-specific
:D
Več glav več ve.
mondxxi
 
Prispevkov: 961
Pridružen: 29 Jan 2015, 11:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 365 krat
Prejel zahvalo: 435 krat
Uporabnika povabil: Bizgec65
Število neizkoriščenih povabil: 87

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a peterp » 09 Jul 2020, 20:57

peterp
 
Prispevkov: 753
Pridružen: 23 Feb 2015, 14:52
Kraj: Maribor okolica
Zahvalil se je: 242 krat
Prejel zahvalo: 141 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 143

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Jul 2020, 21:12

Ja, to je (skoraj) povsod in je samo predpriprava na morebitno aplikacijo, ki jo boš sam namestil. Pazi pa to: namestitev bo prostovoljna ampak obvezna, kazen za neuporabo pa 200 do 600 evrov. No, če pa nimaš pametnega telefona pa aplikacija ne bo ne prostovoljna ne obvezna, kazni pa tudi v tem primeru ne bo.
Pa razumi to, če moreš...
Kot kaže bodo spet prodali ogromno nokij 3310 :_rolling
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4758
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 519 krat
Prejel zahvalo: 637 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 131

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Jul 2020, 00:11

Me zanima, če imate tudi drugi tole ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49894
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11990 krat
Prejel zahvalo: 6956 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 204

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a MadMax » 10 Jul 2020, 04:48

Imam...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 2663
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 535 krat
Prejel zahvalo: 603 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 10 Jul 2020, 06:40

Če poveš, kako priti do tega "screena".... :_dunno
Always going the extra mile.
https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 12942
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1878 krat
Prejel zahvalo: 5151 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 10 Jul 2020, 06:58

Android: nastavitve -->išči --> vpišeš covid in ti najde. Ali pa če imaš rubriko "google" (nastavitve za google) - tam notri je. To so menda namestili na vseh (kompatibilnih, ne predpotopnih...) pametnih telefonih, apple in android. tega ne moreš odstranit, ker je "del sistema". (no, če rootaš...)
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4758
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 519 krat
Prejel zahvalo: 637 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 131

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a satelitko » 10 Jul 2020, 07:06

A to samo covidarje išče? Bi rabil za bicikliste... ;-)
satelitko
 
Prispevkov: 545
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:26
Kraj: Radovljica
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 72 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a MitjaN » 10 Jul 2020, 07:56

A je to do danes nameščeno samo na Google telefonih ali je prišlo tudi že na ostale Androide (Samsung, One, ...)?
MitjaN
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 24 Feb 2015, 12:45
Zahvalil se je: 24 krat
Prejel zahvalo: 41 krat
Uporabnika povabil: aly
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a zan95 » 10 Jul 2020, 08:03

MitjaN je napisal/-a:A je to do danes nameščeno samo na Google telefonih ali je prišlo tudi že na ostale Androide (Samsung, One, ...)?

Jaz sem preveril na svojem OnePlus telefonu in imam možnost inštalacije. Je vezano na google račun, ne na operacijski sistema ali pa telefon.
zan95
 
Prispevkov: 390
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:46
Zahvalil se je: 254 krat
Prejel zahvalo: 63 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a ivor » 10 Jul 2020, 08:12

Protoncek je napisal/-a:Android: nastavitve -->išči --> vpišeš covid in ti najde. Ali pa če imaš rubriko "google" (nastavitve za google) - tam notri je. To so menda namestili na vseh (kompatibilnih, ne predpotopnih...) pametnih telefonih, apple in android. tega ne moreš odstranit, ker je "del sistema". (no, če rootaš...)
:_naughty Pri iskanju mi napiše, da ni ustreznih rezultatov.
Imam problem za vsako rešitev. Imam problem za svako rješenje.
Uporabniški avatar
ivor
 
Prispevkov: 1568
Pridružen: 09 Feb 2015, 17:29
Kraj: Buje (HR)
Zahvalil se je: 935 krat
Prejel zahvalo: 1053 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a MadMax » 10 Jul 2020, 08:25

Nastavitve --> Google (storitve Google)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 2663
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 535 krat
Prejel zahvalo: 603 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 10 Jul 2020, 08:38

ivor je napisal/-a: :_naughty Pri iskanju mi napiše, da ni ustreznih rezultatov.

Potem "imaš srečo" - ali imaš star telefon, ki ne dobiva več posodobitev ali pa imaš le-te popolnoma izključene (če to v tem primeru sploh pomaga pred namestitvijo...).
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4758
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 519 krat
Prejel zahvalo: 637 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 131

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a damo » 10 Jul 2020, 09:30

Protoncek je napisal/-a:Ja, to je (skoraj) povsod in je samo predpriprava na morebitno aplikacijo, ki jo boš sam namestil. Pazi pa to: namestitev bo prostovoljna ampak obvezna, kazen za neuporabo pa 200 do 600 evrov. No, če pa nimaš pametnega telefona pa aplikacija ne bo ne prostovoljna ne obvezna, kazni pa tudi v tem primeru ne bo.
Pa razumi to, če moreš...
Kot kaže bodo spet prodali ogromno nokij 3310 :_rolling


Evo, Big brother je tu. Nekdo v vladi pa doživlja orgazme ob tem.
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo
 
Prispevkov: 958
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:18
Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 60 krat
Prejel zahvalo: 193 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 41

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a ivor » 10 Jul 2020, 09:41

Protoncek je napisal/-a:
ivor je napisal/-a: :_naughty Pri iskanju mi napiše, da ni ustreznih rezultatov.

Potem "imaš srečo".
Živim na Hrvaškem in uporabljan hrvaško omrežje za prenos podatkov (internet). Mislim, da me zato še niso izvohali. 8-)
Imam problem za vsako rešitev. Imam problem za svako rješenje.
Uporabniški avatar
ivor
 
Prispevkov: 1568
Pridružen: 09 Feb 2015, 17:29
Kraj: Buje (HR)
Zahvalil se je: 935 krat
Prejel zahvalo: 1053 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 10 Jul 2020, 10:04

Ne bo to razlog, ker to niso namestili samo v Sloveniji ampak globalno... zadeva je bila "izjemoma" razvita v sodelovanju googla in appla :o :shock:
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4758
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 519 krat
Prejel zahvalo: 637 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 131

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a ivor » 10 Jul 2020, 10:26

Kaj pa če to na Hrvaškem ni obvezno (če niso predvidene kazni)? :_dunno
Imam problem za vsako rešitev. Imam problem za svako rješenje.
Uporabniški avatar
ivor
 
Prispevkov: 1568
Pridružen: 09 Feb 2015, 17:29
Kraj: Buje (HR)
Zahvalil se je: 935 krat
Prejel zahvalo: 1053 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 10 Jul 2020, 11:11

V tem primeru ti ostane samo to, kar je slikal Volk, aplikacije pa pač ne boš nikoli naložil.
Ponovno: (ne)obveznosti in kazni so za APLIKACIJO, ne za to na sliki. To je kot... recimo NFC na telefonu. Če ga imaš in ga nikoli ne rabiš - ja kaj pa zdaj? Hja, nič, ane, pač nikoli ne bo vključen in nobena aplikacija ga ne bo uporabljala... imaš ga pa vseeno na telefonu. Namreč, za njegovo uporabo moraš sam namestiti aplikacijo, ki ga uporablja (npr. banka...)
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4758
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 519 krat
Prejel zahvalo: 637 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 131

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 10 Jul 2020, 13:26

Nekaj pise tule: https://support.google.com/android/answer/9888358?

Meni sicer najde eno opcijo, ki pa se ne pusti vklopit (verjetno rabis ustrezen app)...
Priponke
Screenshot_20200710-132411.png
Always going the extra mile.
https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 12942
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1878 krat
Prejel zahvalo: 5151 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a reber » 10 Jul 2020, 13:57

Kaj pa če nimaš mobilnega telefona?

Kaj pa če ga imaš in ga ne znaš uporabljat?

Kaj pa če ga ne nosiš s seboj?

kaj če je telefon star 10, 15, 20 let .... ?

???

Nobena kazen, predpisana ali ne, ne bo šla skozi po zakonu, ker še ni sprejet in verjetno nikoli ne bo.

Vas grabi panika? mene ne, sem na hrvaškem in me prav nič ne briga nobena aplikacija, se ne skrivam, ko pa se bom želel skriti, se bom in to zagotovo zelo uspešno in hkrati pustil fake sledi če bo potrebno, neizsledljive, ker brez elektronskih napravic....
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber
 
Prispevkov: 1489
Pridružen: 17 Mar 2015, 21:30
Kraj: Bled
Zahvalil se je: 124 krat
Prejel zahvalo: 458 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 10 Jul 2020, 14:26

Zakon je ravnokar sprejet (včeraj). V njem vse lepo piše - če tak telefon imaš bo app prostovoljna v primeru, da si zdrav, če boš okužen pa bo obvezna (ampak samo, če imaš tak telefon)! Kazen je tudi že sprejeta in je 200 do 600 evrov. No, resda pa se je opozicija logično pritožila na ustavno sodišče...

Telefona ti pa ne bo treba "nosit s seboj", ker boš v primeru obveznosti okužen in boš itak moral biti doma v karanteni.

Če pa nimaš "pametnega" telefona... eee, =biga, v tem primeru app ni obvezna niti, če si okužen... zato sem pa napisal, da bo prodaja nokij 3310 poskočila...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4758
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 519 krat
Prejel zahvalo: 637 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 131

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a zanka » 10 Jul 2020, 14:53

Dvojna merila ...
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 3125
Pridružen: 17 Mar 2016, 01:16
Kraj: SI-8000
Zahvalil se je: 120 krat
Prejel zahvalo: 363 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 72

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a BosniaCNC » 10 Jul 2020, 14:57

VolkD je napisal/-a:
Screenshot_20200709-201240.jpg

A je to povsod, tudi pri vas ?


Hahahaaaa....to znači da ti se COVID-19 uvalio u računar! Morat ćeš ga staviti na respirator! :-)
Pozdravljen!
Uporabniški avatar
BosniaCNC
 
Prispevkov: 354
Pridružen: 23 Jan 2015, 12:57
Kraj: Zenica - BiH
Zahvalil se je: 61 krat
Prejel zahvalo: 185 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a peterp » 10 Jul 2020, 17:18

Od tehnikov bi pričakoval boljši odziv na tehnične rešitve :(
peterp
 
Prispevkov: 753
Pridružen: 23 Feb 2015, 14:52
Kraj: Maribor okolica
Zahvalil se je: 242 krat
Prejel zahvalo: 141 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 143

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Jul 2020, 17:57

peterp je napisal/-a:Od tehnikov bi pričakoval boljši odziv na tehnične rešitve :(

Tu sploh ne gre za tehnično rešitev. O njej bomo debatirali, ko bo kaj videti. Tu gre zgolj za to, da sem jaz kupil telefon in nisem imel nobene želje po kakršnih koli dodatkih, pa so vseeno prišli. In to ni prav!

Drugače pa sem takoj za to, da se tudi s pomočjo tovrstne tehnike pomaga poiskati možne stike in prenose okužb. Vendar je treba to narediti na drugačen način. Na način brez posiljevanja in prisile. Alternativa je izobraževanje, ampak to je pa težko, saj je Zmago rekel, da je narod butast.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49894
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11990 krat
Prejel zahvalo: 6956 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 204

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 10 Jul 2020, 18:24

Ste pa zapeli za prazen nič...
Daj malce poglej, kaj vse imaš že privzeto nameščeno gor. Si dovolil, da ti vse to dajo gor? Nameščen imaš mali milijon aplikacij, modulov itd... da telefon sploh lahko dela, veliko teh sploh ne moreš odstranit, čeprav jih ne rabiš. Dejstvo je, da je to sistemska posodobitev, ne prenos iz gugl trgovine, zato jo je treba namestiti skupaj z redno posodobitvijo sistema, ki se redno dogaja. Si jim dovolil, da na tvojem telefonu redno delajo posodobitve? Zadeva je privzeto izključena in je ni mogoče vključit, če ročno ne preneseš PRAVE aplikacije. Kje je potem problem? V kaj te s tem modulom posiljujejo? Prav v ničesar. Kje ti vidiš prisilo? Prav nikjer.

Ko nameščaš aplikacije te android vpraša, če dotična aplikacija sme dostopat do ... stikov, fotografij, tega, onega.. in ti vsakič sproti pridno klikaš "DA", ker v nasprotnem primeru apk ne dela, tako da MORAŠ dovolit vse to. To je pa RES posiljevanje, pa nisem slišal nobenega prav nič se pritoževati.
Primeri:
- aplikacija za daljinski nadzor alarmne centrale. Zakaj hudiča ji moraš dovolit dostop do stikov, fotografij in podobnnega sranja, če prav nič od tega sploh ne uporablja? Zadeva se uporablja izključno za vklopo/izklop alarma. Torej klik-on, klik-off.
- barometer. Zakaj hudiča rabi dostop do stikov in fotografij? Saj samo kaže zračni tlak.
- itd...

Veliiiiko več nas gugl resnično posiljuje, pa ste vsi tiho, zdaj ste pa zapeli v ta ubog modul kot sestradani psi na meso... obup... tukaj je pa res na mestu izjava:
Od tehnikov bi pričakoval boljši odziv (beri bolj pameten...)

predvsem bi pričakoval, da znate brati, saj lepo piše, da je modul izključen in da moraš sam namestit apk za nadaljevanje... :_dunno
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4758
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 519 krat
Prejel zahvalo: 637 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 131

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Jul 2020, 18:30

Protoncek je napisal/-a:Si jim dovolil, da na tvojem telefonu redno delajo posodobitve?
Nisem. Imam še vedno isto verzijo androida kot pred tremi leti. Huawie P10 se sicer posobi tudi tako, da rootanje ni mogoče. No moj se ni. Tole je šlo pa povsem mimo vsega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 49894
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 11990 krat
Prejel zahvalo: 6956 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 204

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 10 Jul 2020, 18:35

Tudi jaz, ker samsung na modelu S8 ne daje več novih verzij androida. Kar ne pomeni, da ne prejemam (prejemaš) rednih posodobitev - te bodo prihajale še nekaj časa. Razen, če jih izrecno izklopiš (če je sploh možno).
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4758
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 519 krat
Prejel zahvalo: 637 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 131

Re: Tega pa jaz nisem instaliral!

OdgovorNapisal/-a javr » 10 Jul 2020, 23:43

Protoncek je napisal/-a: Razen, če jih izrecno izklopiš (če je sploh možno).
mogoče se da kaj v "developer options" ? Jaz sem si to vklopil, a zdaj pustim te nastavitve pri miru da mi ne bi telefon kaj zablokiral
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 2136
Pridružen: 17 Jan 2015, 22:06
Zahvalil se je: 144 krat
Prejel zahvalo: 211 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 45


Vrni se na Android OS

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost