Avto in PLA ne gre skupaj. V avtu so poleti lahko temperature tudi preko 80°C. Pl postane kot žvečilka. Razen če potrebuješ dinamično prilagodljive umetniške izdelke.JernejL je napisal/-a:Večino bom pomoje delal ABS & PLA. pla za splošnoe stvari in abs za stvari kjer bo višja temperatura (imam nekaj stvari v planu za v kabino avta)
Poskusil bom mogoče enkrat še najlon če bom imel kaj projekt ki bo zahteval večjo obrabo, samo verjetno tega na začetku ne rabim.
done.yacksy je napisal/-a:Uf, blamaža![]()
![]()
Kot alternativa PLA-ju sem mislil predlagati PETG. Admina prosim, če lahko popravi ...
Protoncek je napisal/-a:Hm... zdaj sem pa jaz butast izpadel z mojim komentarjem na (neobstoječ) PTFE....
VolkD je napisal/-a:Avto in PLA ne gre skupaj. V avtu so poleti lahko temperature tudi preko 80°C. Pl postane kot žvečilka. Razen če potrebuješ dinamično prilagodljive umetniške izdelke.JernejL je napisal/-a:Večino bom pomoje delal ABS & PLA. pla za splošnoe stvari in abs za stvari kjer bo višja temperatura (imam nekaj stvari v planu za v kabino avta)
Poskusil bom mogoče enkrat še najlon če bom imel kaj projekt ki bo zahteval večjo obrabo, samo verjetno tega na začetku ne rabim.
Protoncek je napisal/-a:ASA je zelo podoben ABS-u, le da je še bolj odporen na UV, pa menda se malce boljše obnaša tudi na nizkih temperaturah.
webmouse je napisal/-a:Protoncek je napisal/-a:ASA je zelo podoben ABS-u, le da je še bolj odporen na UV, pa menda se malce boljše obnaša tudi na nizkih temperaturah.
Na žalost ga moj Anycubic ne prebavlja .... tako, da sem presedlal na ABS+ in sem zadovoljen - začuda tudi skrči ne delajo težav.
Pri PETG bodi previden - če imaš njihovo ultrabse ploščo je v opisu: ''Upoštevajte, da materiala za tiskanje PETG ne priporočamo, saj lahko material zlahka poškoduje površino Ultrabase.'' Opazil ko sem na 3DJake iska ultrabase... samo ceno imajo tam malo veliko.
Naroči po pošti?VolkD je napisal/-a:Jaz PETG kolnem, ker mi vedno zagrabi na steklo do te mere, da se steklo odlušči. Zdaj se tega materiala že kar bojim, ker v občini ni steklarja.
Main ingredient is lithium soap thickening refined base oil.
Adding anti-oxidant and anti-rest additives for protecting function.
Suitable for application of 3D printer, engraver, optical axis, guide rail, etc
JernejL je napisal/-a:Kaj uporabljate za podmazanje tiskalnikov?
Dorijan je napisal/-a:Sem včeraj zamenjal steklo z magnetno podlogo.
In po prvih rezultatih dvomim da bom šel nazaj na steklo.
Vzameš ven zviješ, ostopi, daš nazaj.
Enkrat sem že. In to samo z sosednje občine.Carko je napisal/-a:Naroči po pošti?
Dorijan je napisal/-a:Sem včeraj zamenjal steklo z magnetno podlogo.
VolkD je napisal/-a:Enkrat sem že. In to samo z sosednje občine.Carko je napisal/-a:Naroči po pošti?
Menda gre kljub temu vsa pošta v Ljubljano in potem nazaj.
Ni treba ugibat, naročil sem dve plošče, dobil pa štiri.
webmouse je napisal/-a:Sem se spravil očistit steklo.... tu n samo poškoba nanosa - gle na to da so ''kraterji'' največji 0,32mm je tu že raslojevanje stekla. Mogoče vpliva tempratura, tu gre še do 110 stopinj medtem ko v novem V2 ki ga dajejo na trg gre samo do 100 stopinj
Protoncek je napisal/-a:...“Welcome in the club”. To je res svetovna zadeva. Edino pri res majhnih in tankih zadevah zvijanje ne pomaga, ker se ízdelek zvija skupaj s podlogo, drugače je pa zakon. A imaš tako podlogo s PEI folijo čez?
Točno to sem jaz naredil, vzel komplet magnet+podloga, izmeril mizo, vzel škarje in "od oka" odrezal(in potem malenkost popravljal, da so bile ravne stranice).webmouse je napisal/-a:Dorijan je napisal/-a:Sem včeraj zamenjal steklo z magnetno podlogo.
lahko prilepiš link kaj si dal gor .. ker nisem nekaj pametnega našel. 'j*b*j* me dimnzije. Zato rabim tako k ise o da rezati na 240x280
...
webmouse je napisal/-a:Sem se tudi z njimi pogovarjal ... ampak kot piše na spletni strani ne priporočajo nad 70 stopinj ... rabim do vsaj 100 zaradi ABS+ filamenta.
Dorijan je napisal/-a:webmouse je napisal/-a:Sem se tudi z njimi pogovarjal ... ampak kot piše na spletni strani ne priporočajo nad 70 stopinj ... rabim do vsaj 100 zaradi ABS+ filamenta.
Zato pa rabiš sponke
Bom našel kje imam kolut z ABSom pa sporočim.
Ja, skupaj s steklom,... No delom odluščenega stekla.JernejL je napisal/-a:A je kdo kdaj probal predmete ločit iz plošče s pomočjo zraka?
7..8 barov pod rob natiskanega elementa.. pomoje bi vsak predmet z vnemo odletel dol.
kaj pa je to ??s54mtb je napisal/-a: Tole je en (si)nočni print:
Ho - tole me pa zanima,... ampak bo to že druga tema.s54mtb je napisal/-a:Adapter canon EF mount na raspberry pi kamero za potrebe mikroskopa.
VolkD je napisal/-a:Delna rešitev je, da predmet postaviš tako, da stranice predmeta, če je pravokoten tvorijo kot 45° glede na osi printerja. S tem se izogneš situaciji, da se mora v eni in isti točki glava v eni smeri hipoma popolnoma ustaviti, v drugi smeri pa hipoma startati.
JernejL je napisal/-a:Ena stvar mi ne gre v račun, na vsakem printu so vsi vogali raztegnjeni navzven, to postane dosti bolj očitno če tiskaš dolge predmete vertikalno ( da bi se npr. izognil support strukturam ki bi jih rabil odstranjevat).
Po nekaj branja ugotavljam, da je to efekt upočasnitve hitrosti premikanja glave ob robovih, kjer potem neenakomerno nanaša material (ker hitrost extrudanja materiala ni prilagojena hitrosti premikanja)
Rešitvi tega rečejo "linear advance" - https://www.youtube.com/watch?v=n3yK0lJ8TWM in za to je potrebna prilagoditev firmwera, je kdo to že delal na anycubic-u?
Trenutno imam na mašini stock 1.2.6 firmware, ki tega menda ne podpira, menda se da tudi podobno prilagoditi v curi z manipuliranjem outer wall speed parametra?
Sigi je napisal/-a:Za I3mega lahko naložiš Marlina 2.0 , tam se da nastavljat vse kar pri stock FW ne moreš. Link sem dal v enem prejšnjem postu v tej temi.
JernejL je napisal/-a:Sigi je napisal/-a:Za I3mega lahko naložiš Marlina 2.0 , tam se da nastavljat vse kar pri stock FW ne moreš. Link sem dal v enem prejšnjem postu v tej temi.
Gre za https://github.com/davidramiro/Marlin-Ai3M-2.0.x
A lahko isto reč flashaš tudi na i3 mega X ali je to samo za i3 mega?
JernejL je napisal/-a:Prešaltal sem iz original filamenta anycubica na 3djake ecoPLA - lahko rečem da se ta zadeva bolj "paca", med tiskanjem poka - torej niso dovolj razvlaženi čeprav je bil neprodušno zaprt z silca gelom.
Mogoče sem dobil bad batch..
sslavc je napisal/-a:JernejL je napisal/-a:Prešaltal sem iz original filamenta anycubica na 3djake ecoPLA - lahko rečem da se ta zadeva bolj "paca", med tiskanjem poka - torej niso dovolj razvlaženi čeprav je bil neprodušno zaprt z silca gelom.
Mogoče sem dobil bad batch..
V dveh letih kar tiskam nisem imel niti enkrat probleme s filamentom. Uporabljam pa skoraj izključno Trčkov filament.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost