Protoncek je napisal/-a:Jaz sicer nikoli nisem kadil, bi pa pripomnil, da je po mojem mnenju to z dežja pod kap. Kadilec je odvisen od nikotina, in ker ga vsebuje tudi e cigareta, tukaj nisi naredil nič v smeri odvajanja.
Ja, recimo da e verzija nima katrana, ki povzroč raka. Ima pa na kile drugih kemikalij, ki ravno tako povzročajo raka. S tem, da menda užitka pri e verziji ni ravno...
Torej, če zaključim: nek kadilec gre na e verzijo. S tem si uniči užitek, ki ga ima pri kajenju, odvisnosti se ne reši, menda pa se reši možnosti raka - ali pa tudi ne...pač odvisno, katero "raziskavo" si prebere. Kje je potem plus?
S57BAT je napisal/-a:Hm. Nikoli nisem ne kadil, ne pil kave. Mogoče me ravno zaradi tega ni nikoli bolela glava. Dobesedno. Je pa krasno pogledat kalkulacijo: 30 let x 2 škatlici na dan = cca 75000eur.
l.p. Tomaž
S57BAT je napisal/-a:Je pa krasno pogledat kalkulacijo: 30 let x 2 škatlici na dan = cca 75000eur.
l.p. Tomaž
Teoretično ja, praktično pa bo tudi on imel ta prenosnik. Prav v to smer smo imeli kar nekajkrat debato. Nikoli nismo uspeli ugotoviti, kaj vse kadilcu manjka in kaj imam jaz več, ker ne kadim
Povprečen nekadilec pač vsak dan kupi za toliko več nečesa, ali pa kupuje rahlo dražje izdelke, zato ne more pokazati ničesar opredmetenega.
igo je napisal/-a:Ne vem, koliko stane škatlica cigaretov, naj bo 3eur.
Povprečen nekadilec pač vsak dan kupi za toliko več nečesa, ali pa kupuje rahlo dražje izdelke, zato ne more pokazati ničesar opredmetenega.
Nepovprečen nekadilec pa vsak dan tisti znesek dejansko vrže v šparovček in se enkrat na leto odloči, kaj bo z njim storil.
igo je napisal/-a:Ne vem, koliko stane škatlica cigaretov, naj bo 3eur.
Nebi rekel. Kolikor vidim, debatirajo in eni in drugi. No pa tretji tudi.Matej je napisal/-a:Večer,
zanimivo, da ste najbolj "glasni" nekadilci.
Daj no, da vidim če znaš razdeliti kdo v tej debati je kadilec in kdo ne ?Matej je napisal/-a:Najveš imajo za povedat nekadilci...
To je način kako delu članov, ki niso kadilci preprečit debato.Matej je napisal/-a:Najveš imajo za povedat nekadilci...
Protoncek je napisal/-a:Pasivno kajenje je še bolj nevarno kot aktivno.
Peter je napisal/-a:Te trditve ne razumem, čeprav sem jo že več krat zasledil.
Mogoče bi bilo manj škodljivo, če bi delala v dobro prezračenem prostoru in bi občasno šla ven na cigaret
Protoncek je napisal/-a:... JE pa menda zdravniško dokazano... po moje aktivnem kadilcu ne škodi toliko ker je itak že do nezavesti zakajen...
Pri nas bi na ta način tudi lahko zaposlili vsaj 120 novih delavcev. Za dobro plačo bi si hitro zaslužili. Bi pa verjetno v kratkem morali odpustiti nekaj smetarjev.Z današnjim dnem so kazen za odvržen ogorek zvišale z dosedanjih 35 na 68 evrov. Ukrep bo po ulicah uveljavljalo 500 mestnih uslužbencev v civilu.
SamoBr je napisal/-a:Pojutrišnjem bodo ugotovili, da je za dva razreda nevarnejša od cigaret.
Človek ve, da je kajenje škodljivo, zato ne kadi
Protoncek je napisal/-a:Torej, smo vsi tepci, vseh 8 miljard. No, mogoče kak divjak v afriki izostane.
SamoBr je napisal/-a:Država bo sebi našla denar, ima škarje v svojih rokah.
Čokolada, dunajc, krompir,... a nisi omenjal statistike ? so za nekaj faktorjev manj rizični kot tobak.
Pa ne ti meni o Ameriki. Nisi bil tam...
...za pravico ji je malo mar.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost