Ne še zdaleč niso poceni. Rezultat je pa nekaj kar nebi smelo biti. Danes se elektroniko dela na tiskanih vezjih. Povejte mi en sam razlog zakaj bi mlade ljudi učili nekaj drugega ?RaInfFiMa je napisal/-a:Se meni samo zdi ali stvari niso ravno poceni?
http://fab.fritzing.org/pricing
SamoBr je napisal/-a:Danes se elektroniko dela na tiskanih vezjih. Povejte mi en sam razlog zakaj bi mlade ljudi učili nekaj drugega ?
Jaz protobordov ne maram. Ampak to je mogoče le osebni pogled. Ne maram jih zato, ker se mi je že dogajalo, da stvari narejene na njih kasneje niso delovale. Sem se tudi potrudil in šel raziskovat zakaj ne. Protobord zlahka omogoči da nastane slab kontakt. Dokler zaradi tega izdelek na protobordu ne dela je še dobro, ker poiščeš napako. Se pa zgodi da ravno zaradi slabega kontakta zadeva dela. Tu se ti pa ponavadi slaba piše.RaInfFiMa je napisal/-a:Mogoče ne razumem prav, ampak na čemu naj se potem dela poskuse, ko menjaš stvari npr. 10x v eni uri, ko isti element uporabiš večkrat, ...?
Cloud je napisal/-a:Pri otrocih je pa drugačna zadeva. Mogoče za začetek tako kakor so narejeni piškoti?
koala33 je napisal/-a:Cloud je napisal/-a:Pri otrocih je pa drugačna zadeva. Mogoče za začetek tako kakor so narejeni piškoti?
Mogoce pa piskotki z uporabo primernih vzmeti namesto zebljickov. Mislim da je komplet Dobro jutro elektronika uporabljal tak nacin povezovanja elementov.
SamoBr je napisal/-a:Jaz sem svojega prvega naredil z lakom za nohte
To je seveda zelo pomembno, ampak ni povsod pogojev za izdelavo tiskanih vezij. Največja ovira so pogoji za varstvo pri delu in varno shranjevanje nevarnih kemikalij. Če podjetje tega ne izpolnjuje so kazni kar velike.SamoBr je napisal/-a:Kaj pa če jih raje naučiš narediti tiskano vezje ?
Točno tako.miharix je napisal/-a:Z lakom narišeš povezave na ploščico, nato pa daš v kislino jedkat ?
Ni vsak lak dober! Preveri če se ga da odstranjevati z acetonom. Potem je v redu. Današnji laki se topijo z drugimi snovmi, ki ni nujno da zdržijo kislino.miharix je napisal/-a:Z lakom narišeš povezave na ploščico, nato pa daš v kislino jedkat ?
miharix je napisal/-a:Zdaj pa...stringov je 1797...
A se lotit prevajanja ter nato sprožit pull request in upat, da enkrat bo. Ali raje čakat na odgovor ?
Ne verjamem, da ga boš dočakal.miharix je napisal/-a:Do zdaj še noben odgovor.
SamoBr je napisal/-a:Ne verjamem, da ga boš dočakal.miharix je napisal/-a:Do zdaj še noben odgovor.
Da ne bo preveč grdo slišat recmo, da je obtičal.miharix je napisal/-a:Misliš, da je projekt propadel?
Breadboard - Eksperimentalna ploščica(predolgo) - Prototip
Schematic - Shema
PCB - vezje
Autoroute - Samodejno poveži(predolgo) -
Both Layers - Obe strani (plasti?)
Fabricate - Izdelaj
Routing
jumper - premostitev
nets / netlist
Gerber
connector (%1 od %2 nets routed - %n connector(s) still to be routed) -
Bill of Materials - seznam elementov
Via
silkscreeen
Ground Fill
trace - pot
rip - potrgaj
CopperFill - bakreno polnilo
GROUND - GND
ground fill seed(s) - GND izvor polnila
Keepout - zračnost
Design Rules Check - Kontrola vizualnih pravil
net label
Through-hole
miharix je napisal/-a:
Tole so prve besede na katere sem naletel, pri nekaterih tudi prevod, ki sem ga začasno uporabil.
- Koda: Izberi vse
Breadboard - Eksperimentalna ploščica(predolgo) - Prototip
Schematic - Shema
PCB - vezje - TIV
Autoroute - Samodejno poveži(predolgo) - avtomatsko poveži
Both Layers - Obe strani (plasti?) - Dvo plastno
Fabricate - Izdelaj
Routing - Povezaovanje??
jumper - premostitev
nets / netlist - Seznam povezav
Gerber - Gerber
connector (%1 od %2 nets routed - %n connector(s) still to be routed) -
Bill of Materials - seznam elementov
Via - Via
silkscreeen - Montažni tisk
Ground Fill - Zalitje mase??
trace - pot - linija
rip - potrgaj
CopperFill - bakreno polnilo
GROUND - GND
ground fill seed(s) - GND izvor polnila
Keepout - zračnost - prepovedano ombočje
Design Rules Check - Kontrola vizualnih pravil
net label - oznaka povezave
Through-hole
SamoBr je napisal/-a:Da ne bo preveč grdo slišat recmo, da je obtičal.miharix je napisal/-a:Misliš, da je projekt propadel?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost