Še malo v hecu, 2 elektro inženirja bi mogoče še več kot 2meseca delala to

Moderator: S53AL
Protoncek je napisal/-a:...oni v tem primeru vedo več in bodo zagotovo bolje vedeli, kako kaj narediti kot ti. Če imaš (ubogo eno samo) obnovo za seboj to še ni nič. Nekateri jih imajo ogromno, pa še vedno ne vedo vsega. Ne mislim nič slabega, zgolj to, da se jaz s tem ne bi preveč hvalil. Ena ni nobena, pravijo...
Zaenkrat imam ustno ponudbo, a je treba še marsikaj doreči. Ocena je, da končajo v 2+2 dni. Ponudba glasi na 2170€+ddv.Pobes je napisal/-a:Še vedno nisi napisal koliko bi plačal izvajalcem, elektro inženir ima 2k€/mesec. Zidar ima koliko? 700?800? In en mešalec in lopato. Dela je tukaj za en teden ali manj. Torej 200€-300€?
Še malo v hecu, 2 elektro inženirja bi mogoče še več kot 2meseca delala to
Mislim, da sem se o tem pogovarjal z mojim ponudnikom. Naj bi dal to folijo. Menda je to neka siva folija, ki je debela malo več kot 3mm.Clownfish je napisal/-a:Sodelavec ima novo enodružinsko hišo - enokapnico z res blagim naklonom. Pravi, da ima streho pokrito z plastično folijo. Ta je podobna kot za bazene in seveda namenjena prav za take "ravne" strehe.
Bi prosil ja.Clownfish je napisal/-a:Vprašanje je le še koliko pride taka folija na m2. Se lahko pozanimam.
Kompenzacija bo, da bo koristno uporabljena. Prvič, ko boš kje v bližini, si dobrodošel.s54mtb je napisal/-a:Če ti bo pri prenovi delala napoto katera od parabol na strehi, ti lahko rešim težavo in katero odpeljem (seveda za ustrezno "kompenzacijo").
VolkD je napisal/-a:Mislim, da sem se o tem pogovarjal z mojim ponudnikom. Naj bi dal to folijo. Menda je to neka siva folija, ki je debela malo več kot 3mm.Clownfish je napisal/-a:Sodelavec ima novo enodružinsko hišo - enokapnico z res blagim naklonom. Pravi, da ima streho pokrito z plastično folijo. Ta je podobna kot za bazene in seveda namenjena prav za take "ravne" strehe.
Je to to?Bi prosil ja.Clownfish je napisal/-a:Vprašanje je le še koliko pride taka folija na m2. Se lahko pozanimam.
To je nadstršček. spodaj je jeklena konstrukcija. Pločevina nima izolacije. S tem nisem ravno zadovoljen. Mi zamaka pod nadstrešček. Sem poskusil reševati s purpenom - je bolje, a zamaka še vedno.kobraN je napisal/-a:Na sliki se z desne strani vidi da imaš nek del pokrit z pločevinasto kritino.
VolkD je napisal/-a: Sem poskusil reševati s purpenom - je bolje, a zamaka še vedno.
VolkD je napisal/-a:Zanima me, če kdo ve ali ima izkušnje s Hidrostop elastik ?
satelitko je napisal/-a:Hidrostop ni UV obstojen. razpade. Poleg tega moraš spodaj imeti zdrav beton, ne en drek.
satelitko je napisal/-a:Hidrostop ni UV obstojen. razpade.
Kroko je napisal/-a:1. Na plošči narediš betonski naklon vsaj 2cm/1m
2. Na ta beton daš bitumenski namaz in čez bitumenski trak. Trak naj bo armiran s steklom in točkovno varjen
3. Na to pride stiropor 200mm, lepljen in po možnosti kaširan
4. Potem dve plasti bitumenskega traku z nosilcem. Naj bo polno varjen
5. Še ena toplotna izolacija - striropor 100mm na preklop
6. Filc
7. Prod
Tehnični list sem prebral. Je pa treba vedeti, da to napiše proizvajalec, ki pomanjkljivosti ne bo razkrival.MadMax je napisal/-a:Vse te zadeve imajo tudi svoje datašite, jih je vredno prebrat in upoštevat.
Ponavadi slišijo na ime "tehnični list".
Imaš s kakim drugim, mogoče cenovno še bolj ugodnim ?MadMax je napisal/-a:Nimam konkretnih izkušenj s tem materialom, ...
S55RU je napisal/-a:Varianta C: problem s ploščo, ki ima večji poves (garaža). Uleknjena površina, kjer se je nabirala voda. Ter še huje, pozimi sneg, ki se je čez dan topil, prodiral v beton in ponoči zmrzoval. Super za beton. Rešitev: ploščo se je spodaj izdatno podprlo z železnimi nosilci, na vrhu zašolalo rob, navrtalo palice v obstoječo ploščo, dodalo mreže in zalilo z betonom iz betonarne. Naročilo se je močnejši beton z dodatkom nečesa, ki preprečuje prehod vode. Seveda ima nova plošča pravi nagib, čeprav minimalen. Podporo se je odstranilo šele čez 3 tedne, da je imel beton čas za sušenje. Dela za 2 dni (plus 1 slab dan odstranjevanje opaža, podpor,...), prvi dan priprave, drugi dan betoniranje. Na projektu je delal en zidar s.p., ter dva domača pomočnika brez zidarskih izkušenj. Beton je dostavila hruška s črpalko. Zaenkrat je ravno pred mesecem ali dvema minilo dve leti od akcije, videti je v redu (jeseni bom preventivno premazal del površine z enim premazom, ker so se pojavile mikro razpoke po betonaži, predvideno zaradi premalo zalivanja betonav dneh po vlivanju. Sem jih mislil premazati že lani, pa me je prehitela zima-ampak ni videti širitev).
s54mtb je napisal/-a:Največja prednost obrnjene ravne strehe je pa v tem, da je hidro-izolacija pod termo izolacijo in tako veliko manj izpostavljena vremenskim vplivom (mraz/vročina), kar pomeni veliko daljšo življenjsko dobo.
Krampus je napisal/-a:Pokliči jih
Ali posplošujem ali ne, sploh ni pomembno.Protoncek je napisal/-a:Darko, preveč posplošuješ, kot kaže imaš prepričanje, da so vsi privatniki “pizde” in zaračunajo trikratno... glede na to bi bilo najceneje, če narediš sam. Kruta realnost je seveda ravno obratna.
Protoncek je napisal/-a:Kot rečeno, pretiravam, ampak hočem povedati, da mi ne vemo vsega(zato pa si odprl tole temo, kajne?), oni v tem primeru vedo več in bodo zagotovo bolje vedeli, kako kaj narediti kot ti. Če imaš (ubogo eno samo) obnovo za seboj to še ni nič. Nekateri jih imajo ogromno, pa še vedno ne vedo vsega. Ne mislim nič slabega, zgolj to, da se jaz s tem ne bi preveč hvalil. Ena ni nobena, pravijo...
Niso še pritrjeni. Zaenkrat so to postavili samo toliko, da se vse zareže in naredi na mero. To gre potem dol, oziroma v vogal. Preko plate pride izolacija, treba je tam rešiti še podnožje stolpa, nato se šele vse zloži nazaj, vse se vijači, tudi v nosilce pod izolacijo. Šele potem gre pločevinasta streha. Ampak pred tem, bo treba pa narediti novo streho na sosednjem delu, kjer je še vedno salonitka.kobraN je napisal/-a:Opažam da sredinski fosni niso pritrjeni z navojnim vijakom v steber morda se motim in ne vidim dobro.
kose19 je napisal/-a:Edina dobra stran tega dela in vsega kar si opisal je, da vso odgovornost prevzemaš nase.
V resnici jim je to kar odgovarjalo. Se je slučajno poklopilo s tem kar želim.Pobes je napisal/-a:Tudi ta firma ki ti dela je mogla prekinit 3 dnevno delo za 10dni ker tebe ni. Torej so morali nekam drugam.
Tisto še ne vem točno kako bomo naredili. Če streho samo podaljšam in to kar je sedaj odstranim, potem bo ta nadstrešček kar zelo visoko. Pri nas dežja, ki bi lepo padal naravnost navzdol praktično ni. Višja streha pomeni več mokrega pod nadstreščkom.Pobes je napisal/-a:Upam da boš novo streho podaljsal čez obstoječo rjavo na levi strani slike
Vrni se na Delovna soba, delavnica, garaža, ...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost