HamTech - forum Seznam forumov HamTech - forum
Elektronika za vsak dan

HAM tech-letterHAM tech-letter   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 FOTO galerijeFOTO galerijePDF Data sheetsPDF Data sheets    Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 
HamTech - forum Seznam forumov

Več megabitni TNC by S53MV in njegovi detalji

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HamTech - forum Seznam forumov -> Ostala radioamaterska elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
S57UUD
Ima nov Kg spajke

Pridružen/-a: Sre Maj 2004 0:02

PrispevekObjavljeno: PetPet Jun 04, 2004 11:00 pm    Naslov sporočila: Več megabitni TNC by S53MV in njegovi detalji Odgovori s citatom

Ja sestavil sem to čudo v nekaj primerkih. Vmes sem seveda menjaval program, ki je v EPROMU. Sedaj imam (mislim vsaj) zadnjo verzijo E25.
No prvi in drugi, ki sem ga sestavil ni nagajal, pa sem se odločil pri tretjem , da prispajkam čipe direktno v vezje. No Murphy dela, TNC pa ne!
Sprejema sicer dobro, tudi na oddajo gre, na sprejem pa se potem ne vrne. ( Postaja ni prav nič vesela) !
Z logičnim analizatorjem sem zdebagiral scrambler in ugotovil, da dela pravilno. Namesto, da bi odkril napako, sem bil sedaj popolnoma zmeden. Ker nisem hotel verjeti sam sebi, sem v TNC dal drug scrembler. Zamenjava je potrdila mojo ugotovitev, da z scremblersko ploščico ni nič narobe. Napako bo treba torej iskati na procesorski ploščici. Ko sem zamenjal vse kar je bilo na podnožjih, mi je ostalo, da se lotim čipov, ki sem jih prispajkal direktno. Z nekaj potrpljenja je nastal naslednji posnetek

Stvar žal še vedno ne deluje korektno. Oziroma deluje napak. No včasih se spomni in po vklopu začne delovati prav. Od tega trenutka dalje deluje v redu do naslednjega vklopa.
Ima kdo podoben problem ? Ga je rešil ? In kako ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s57wos
Segreva spajkalo

Pridružen/-a: Pon Maj 2004 22:13
Kraj: Maribor JN76UN

PrispevekObjavljeno: PetPet Feb 17, 2006 11:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Darko zdravo ...

Sicer nimam taksnih problemov. Pa vendar, da obudim malce starejso temo. Meni je v oci padel "FastTnc" v rubriki "Ham tech-letter". Mi zaupas kdo je konstruktor, in fo o tiskaninah, in podobno. Zal PDF sicer sname, vendar se ga neda odpret. Zaradi "pomajnkanja" podobne tehnike, me ima da bi sel kaj podobnega sestavljat. Kaksno je kaj delovanje napram S53MV megaTNC-ju?

Natresel sem kar nekaj vprasanj, dovolj bo po dolgem casu.

Lp.
Srecko
S57WOS
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
VolkD
Site Admin

Pridružen/-a: Pon Maj 2004 22:22
Kraj: Divača

PrispevekObjavljeno: SobSob Feb 18, 2006 2:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

preveril sem ! Pdf na serverju je OK ! Tako da kar poskusi znova !
Avtor pa je S56IAI, Aleš.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s57wos
Segreva spajkalo

PrispevekObjavljeno: SobSob Feb 18, 2006 12:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo ...

Aha, sedaj pa je slo. Sem ga moral prav "dolsneti" pa je sel prebrat. On-line mi ga ni hotelo odpret.

Fina zadeva, sedaj je treba se samo najti nekaj tiskanin in software.

Lp.
Srecko
S57WOS
Nazaj na vrh
s51fu
Cin pasta

Pridružen/-a: Pet Nov 2004 16:27

PrispevekObjavljeno: SobSob Jul 22, 2006 3:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo Srecko,
par mesecev je minilo od zadnje objave na temo "fast-tnc" ...
Ali nam lahko prosim zaupas, kaj se je (ali ni) med tem casom
dogajalo s tem projektom?
Ali morda ze veselo deluje?
So znane kaksne primerjave s S53MV Kiss-TNCjem?
tks, DD+
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s57wos
Segreva spajkalo

PrispevekObjavljeno: SobSob Jul 22, 2006 10:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danilo zdravo ..

Tocno tako, cas tece, TNC pa je se tak kot je bil. Kot si ze sam verjetno "ugotovil", je avtor tega izdelka Ales S56IAI.
Jaz sem ga takrat kontaktiral, in dobil takrat od njega sledec odgovor, tako da sem "idejo" opustil.

Odgovor na poizvedovanje:
-----------------------------------------------------------------------
Hoj,
ja res je, jaz sem avtor omenjenega TNCja.
Stanje TNC ja je taksno kot sem ga pustil pred 2 leti, napol narejeno HI.
Nekaj osnovnih stvari sicer dela, tak kot je pa ni primeren za obicajno rabo.
Z hardverskega stalisca potrebuje novo revizijo scrambler vmesnika, s softverskega pa se nekaj vlozenega truda.
Glede na moje pomanjkanje casa ter pomanjkanje splosnega interesa do tega TNCja in Packeta nasploh, je vprasanje ce ga bom kdaj koncal
Stvarce sem se lotil predvsem z namenom pridobivanja novih izkusenj na tem podrocju, saj je podobne opreme bilo ze kar nekaj.
Sam TNC kot je trenutno je primeren za 1MBit linke je pa prepocasen, za delovanje v 10MBit omrezju, za to bi bile potrebne vecje predelave.
--------------------------------------------------------------------------------

Evo, Danilo, upam da sem ti posredoval kar te je zanimalo. Jaz pa se sedaj ubadam z "tracker" problemom.. Mad Mad

Lp.
Srecko
S57WOS

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HamTech - forum Seznam forumov -> Ostala radioamaterska elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You can attach files in this forum
You can download files in this forum