HamTech - forum Seznam forumov HamTech - forum
Elektronika za vsak dan

HAM tech-letterHAM tech-letter   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 FOTO galerijeFOTO galerijePDF Data sheetsPDF Data sheets    Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 
HamTech - forum Seznam forumov

vaši osciloskopi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HamTech - forum Seznam forumov -> Ostalo o instrumentih
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Redeemer
Cin pasta

Pridružen/-a: Čet Maj 2004 10:33
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: SobSob Maj 29, 2004 10:48 pm    Naslov sporočila: vaši osciloskopi Odgovori s citatom

kakšen osciloskop si lastite?
jaz si lastim enega ruskega, katerega imena ne vem. niti ne vem njegovega razpona merjenja Laughing

vem da ma najmanjšo časovno bazo 0.1 mikrosekunde in meri lahko do 5 voltov na razdelek.

je dokaj majhen (10*18*25cm in zaslon mer 7*5 cm). prenosen v glavnem. ima le najosnovnejše funcije, ampak za mene je čisto dosti. glavno je da signal lepo prikaže - svetilnost je enaka kot ko so ga izdelali v tedanji ZSSR, leta 1982! ja, 22 let je že star.

kupljen je bil na bolšjem sejmu za 2 tisočaka, a je bil v okvari. po par zamenjanih kondenzatorjih deluje normalno.

kaj pa mate ostali?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
S57UUD
Ima nov Kg spajke

Pridružen/-a: Sre Maj 2004 0:02

PrispevekObjavljeno: NedNed Maj 30, 2004 4:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo to je pa moja škatla. Saj ni kaj posebnega, a sem se jo navadil.
Drugič dam pa še kakega drugega gor, samo ga moram malo očistit.

Na njem se vidi še ena škatla, ki je video pomnilnik. To je eden od delov spektralnega analizatorja by S53MV.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjaz
Segreva spajkalo

Pridružen/-a: Pon Maj 2004 18:28
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: TorTor Jun 01, 2004 9:45 pm    Naslov sporočila: Osciloskop Odgovori s citatom

Imam dober osciloskop, res ni več nov. Ampak je tektronix. Dva kanala do 50Mhz.

Matjaž

s55m
Segreva spajkalo

Pridružen/-a: Ned Maj 2004 14:45
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: TorTor Jun 01, 2004 10:51 pm    Naslov sporočila: Osciloskop Odgovori s citatom

Jaz imam tudi soliden osciloskop,pa se storage je,čeprav ne deluje vec tako dobro kot vcasih.Drugace je to HP-jev dvokanalni osci. do 100Mhz.
Slikico bo pa kar S57UUD dal gor,ker je trenutno na hranjenju pri njemu....HI HI

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
S57UUD
Ima nov Kg spajke

Pridružen/-a: Sre Maj 2004 0:02

PrispevekObjavljeno: TorTor Jun 01, 2004 11:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jep .. lahko, a ne upam. Embarassed Prevč reku Bi ga moral prej malo od praha spucat. Ampak bom to tebi prepustil. Jaz ga samo včasih prižgem, da ne vzame konca. Ja pa ene dvakrat sem ga zares rabil.
Drgač pa res prima stvar.
Nazaj na vrh
S57MSU
Cin pasta

Pridružen/-a: Čet Jun 2004 18:52
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: NedNed Jul 25, 2004 12:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam tak ruski osciloskop kot Redeemer. Pa imaš zraven tudi funkcijski generator?
Zadeva je bila kupljena v Moskvi (oče na službeni poti) mislim da leta '80.
Tako da se verjetno tudi dokumentacija še najde-moram vprašat...
Res prikladnih dimenzij, da ga lahko strpaš v kakšen kot, da ostane več prostora na delovni mizi.

lp, Uroš
Nazaj na vrh
16F84
Segreva spajkalo

Pridružen/-a: Sob Jul 2004 9:35
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: SreSre Dec 21, 2005 4:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam imam starega dvokanalnega iskrinega MA Embarassed ne vem oznake na pamet. Imam tudi voltcraftov DMM750 s katerim je možno gledati tudi oscilograme. Sicer osciloskopa ne uporabljam dosti.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HamTech - forum Seznam forumov -> Ostalo o instrumentih Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You can attach files in this forum
You can download files in this forum